bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sektör İle Öğrenciler Arasındaki Köprü: Öğrenci Kulüpleri
EĞİTİM // 14 Ekim 2015 Çarşamba 00:00 // Güncelleme: 14 Ekim 2015 Çarşamba 00:00

Kültürel, sosyal, bilim ve medya gibi farklı ilgi alanlarına hitap eden Anadolu Üniversitesi öğrenci kulüpleri, yeni eğitim döneminde gerçekleştirecekleri etkinliklerin hazırlıklarına başladı.

Sektör İle Öğrenciler Arasındaki Köprü: Öğrenci Kulüpleri
Yıl boyunca, hem Anadolu Üniversitesi yönetimi hem de öğrenci kulüplerinin düzenlediği kültürel, sportif ve sosyal etkinlikler öğrencilerin farklı ilgi alanlarını geliştirebileceği bir ortam sağladığı gibi kendi çalışma alanlarına da eğilmelerini hedefliyor. Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren 52 öğrenci kulübü öğrencilerin gelişimine katkı sağlamakla beraber, düzenlenen etkinliklerle de sektörün ileri gelenleri ve öğrenciler arasında bir köprü görevi görüyor.

“BAŞARILI BİR KARİYER PLANI İÇİN SADECE DERSLERE GİRMEK YETMİYOR”

Bu yıl kulüp olarak kurumsallaşma çalışmaları içerisine girdiklerini ifade eden Sosyal Medya Kulübü Başkanı Göktuğ Pütün, kulüp içerisindeki sürekli aktiflik ilkesiyle yollarına devam ettiklerini bildirdi. Kulübün devlet üniversiteleri arasında kurulan ilk Sosyal Medya Kulübü olduğunu aktaran Pütün, günümüzde çığ gibi büyüyen sosyal medya hakkında etkinlikler düzenleyerek amaçlarının katılımcılar üzerinde sosyal medya farkındalığı oluşturmak olduğunu söyledi. Pütün, “Sadece öğrencilere değil, bu sektöre ilgi duyan herkese sektörü anlatmayı amaç edindik. Sosyal medya artık hayatımızın her alanında olduğundan her fakültede öğrencisine hitap ediyoruz.Yenilikçi, farklı ve gelecek odaklı çalışan kulüp üyeleriyle beraber, öğrenci olmanın da verdiği heyecanla sürekli aktiflik ilkesini benimsedik. Başarılı bir kariyer planı için sadece derslere girmenin ve üniversite bitirmenin yeterli olmadığı günümüzde, biz de kulüp olarak sektörle öğrenciler arasındaki bağı güçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

“BURASI BİR İŞ YERİNİN TECRÜBESİ ASLINDA”

Yıl içerisinde 2 tane büyük etkinlik düzenlediklerini belirten Marketing Anadolu Kulübü Başkanı Merve Tanver de, amaçlarının sektörün ileri gelenleriyle öğrencileri buluşturmak olduğunu vurguladı. Tanver, “Bizim 2 tane büyük düzeyde etkinliğimiz var. Birincisi Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz ’Sıfırın Altında Marketing’, diğeri de ikinci dönem gerçekleştirdiğimiz ’Kampüste Marketing’ etkinliği. Genel olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kökenli bir kulübüz. Fakat artık sektör genişlediği için her fakülteden arkadaşlarımız var. Amacımız sektörün önde gelen firmalarının ve ajanslarının kurucularını ya da ileri gelenlerini öğrencilerle buluşturmak. Burası bir aile. Her şeyi beraber yaşıyoruz. Yeri gelince beraber eğlenip yeri geldiğinde ise beraber güzel işler çıkarıyoruz. Burası bir iş yerinin tecrübesi aslında. Çalışma ortamının nasıl olduğunu burada gerçekten öğrenip ilerde bir sorun yaşamayabilirler. Burası bir deneme ortamı da denilebilir” ifadelerini kullandı.
Sektör İle Öğrenciler Arasındaki Köprü: Öğrenci Kulüpleri