bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ekmeğimizle Oynanıyor
Yazarlar // 3 Mart 2022 Perşembe 09:24

İsmail BAŞARAN

Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısının buğday ticaretini durma noktasına getirmesiyle fiyatlar 14 yılın zirvesine çıktı. Fiyatlar sadece Türkiye’de Dünyada da 2008'den beri en yüksek seviyeye çıktı. Bu fiyatların küresel gıda fiyatlarını daha da olumsuz etkilemesi beklenirken ilk önce Türkiye sıkıntıya girecek gibi görünüyor. Kuzeyimizde filler tepişiyor buğdaylar eziliyor. En temel gıda maddelerinden biri olan buğday fiyatlarında, geçen ay yüzde 30'un üzerinde yükseliş kaydetti.

Rusya ve Ukrayna küresel buğday ihracatının yüzde 25'ten fazlasını, mısır ihracatının da beşte birini gerçekleştiriyor. İki ülke arasındaki savaş ve ABD ile Avrupa'nın Rusya'ya yönelik yaptırımları devreye alması tahıl piyasasında da karmaşaya neden oldu. İthalatçılar tedarik için bu 2 ülke dışındaki ülkelere yöneldi. 
Eğer ürün uzak diyarlardan gelecekse, bizin gibi üretmek yerine tüketmeyi ön plana almış ülkelerde fiyatlar daha da artacak. Ekmeğimizin küçülmesi kaçınılmaz bunun sorumlusu da Türkiye’yi son yirmi yılda üreten toplum olmaktan çıkarıp tüketen toplum olmaya iten üretimdeki yanlış politikaları uygulayan lardır. Asıl araştırılması gereken de buğdayı kimlerin satın alıp Türkiye’de sattıkları ve kimlerin vatandaşın sırtından ne kadar para kazandığıdır.

ŞOFÖRLER: KONTAK KAPATIRIZ
Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde servis şoförleri, Hükümet Konağı önünde toplandı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata'ya taleplerini iletti. Son dönemde akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, araç bakım ve araç gereçlerindeki fiyat artışlarından dolayı "Bu şartlarda servis yapmamız mümkün değil" diyen şoför esnafı, "Kontak kapatırız" diye uyarıda bulundu.

Sorun sadece Vezirköprü için değil elbette, hem merkezdeki ilçelerde hem de diğer ilçelerin tamamında yani taşımalı eğitim sürdürülen her yerde var. Şoförlerin birlik olup kontak kapatması eğitimi de büyük ölçüde olumsuz etkileyebilir. Samsun Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması için çalışmalı ve orta yolu bulmalıdır.

Aksi durumda taşımalı olarak okullarına giden öğrenciler büyük sıkıntı çekecek belki de derslerinden geri kalacaktır. Asıl olan taşımalı eğitimin tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Köylerin mahalle yapılmasından sonra gündeme oturan bu taşımalı eğitim ardından köylerin öğretmenlerinin çekilmesi ve buraların sadece imamlara bırakılması projesinin sistemi getirdiği durumun aksaklığıdır. Ya şoförler zamlı olarak bu öğrencileri taşıyacak ya da kontaklar kapanırsa İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri bu öğrencileri okullarına nasıl getirip götürecekler bunun planlanmasıdır.

MUHTAÇ AİLELER VE DESTEK
Beş siyasi partinin yayınladığı birliktelik ve yapılacak işlerle ilgili yazıda muhtaç ailelere yardım yapılması maddesi büyük ses getireceğe benziyor. Bu bir seçim vaadi olsa bile kulağa ses iyi geliyor. Seçimlerde oyların muhalefete kaymasını önlemek için İktidar da böyle bir planlamaya gidebilir mi?

Giderse halkın üzerindeki etkisi ne olur bilinmez. Bu kez de halk madem yapılıyordu neden bugüne kadar yapmadınız sorusunu sormaz mı? Artık vatandaşın sadece dindar veya dindar olmayan diye ikiye bölünmesinin de yanlış olduğunu iktidar da görmüştür.

Ak Parti il ve ilçe yöneticileri özellikle Ramazan gelirken kırsalda şeker ve pirinç dağıtıyor bu görülüyor, ancak dağıtım akşamdan sonra yapıldığından kimlere veriliyor pek de anlaşılmıyor. Doğrudur bir elin verdiğini öbür el görmemelidir tamam da eller kime ait o belli olmuyor. Hep yandaşa mı gidiyor yardımlar yoksa gerçekten garibanlara mı?

GÜNÜN SÖZÜ

Makamlar insanlara değil, insanlar makamlara şeref kazandırır.