bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Cumhurbaşkanı Müjde Verdi
Yazarlar // 22 Mart 2022 Salı 19:30

İsmail BAŞARAN

“Padişah, vezirine bazı temel maddelere zam yapılması buyruğunu vermiş. Zam yapılmış. Tebaa kızmış.

Padişah vezirini çağırıp sormuş halkın zammı nasıl karşıladığını. Vezir; Kızıyorlar Haşmetlim diye cevap vermiş. Padişah birkaç gün sonra yine zam yapılmasını emretmiş. Emri hemen yerine getirilmiş. Padişah yine sormuş vezire: Ne yapıyor tebaam? Vezir cevap vermiş: Size çok kızıyorlar Haşmetlim.

Birkaç gün sonra padişah yine zam yapılmasını emretmiş. Vezir emri yerine getirmiş. Padişah yine sormuş vezire: Ne yapıyor tebaam? Vezir cevaplamış soruyu: Zam hoşlarına gitti, gülüp oynuyorlar Haşmetlim. Bu cevap üzerine padişah şöyle konuşmuş: Amman haa, işin dozunu kaçırdık herhalde. Bazı zamları geri alın, piyasayı ucuzlatın…”

Zam, zam, zam… Piyasaya o kadar çok zam geliyor ki, vatandaş artık nerelere zam geldiğini saymayı bile bırakmış durumda. Bir gün elektrik, bir gün doğalgaz… Bir başka gün su, bir başka gün dolmuş…

Dedik ya vatandaş artık nereye zam geldiğini ancak kabarık faturalar eline geçince anlıyor.

Bakıyor gider çok, gelir ise yerinde sayıyor…

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan emeklileri sevindiren bir haber geldi. Emeklilere yapılan zamların yeterli olmadığı seslendirilince Sayın Erdoğan bu seslere kulaklarını kapatmadı ve yeni düzenleme yapılacağını duyurdu.

Yapılan ilk düzenlemede verilen zamlar olumlu karşılanmış ancak zamların ardından bu kez piyasalara gelen zamlar vatandaşı yine eski durumuna düşürmüştü. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı söylenen yeni düzenleme bir yaraya merhem olacak mı henüz belli değil.

Yapılacak ikinci zam sonrasında piyasalara fren yapılmazsa yeni yapılacak zamlar da güdük kalacaktır. Önemli olan piyasalara yeni zamların gelmemesidir.

Bunun için piyasaların da düzenlemesi gerekir. Piyasaların düzenlenmesi için Türkiye’nin tüketim ekonomisinden bir an kurtulup üretim ekonomisine geçmesini sağlık şarttır. Bunu yapmak da İktidarın elindedir.

Önce fabrikaların çalışması sağlanacak, üretim maliyetlerinin düşürülmesi gündeme alınacak ve uygulanacaktır. Aksi durumda yapılacağı söylenen zamlar da yeterli olmayacaktır. Sızan haberlere göre emekli maaşlarına ortalama 500 lira dolayında yapılacak olan zam, piyasaların frenine basılmazsa yine yeterli olmayacaktır.

AKIL YAŞTA MI BAŞTA MI?

Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri sorar: Bir insanın akıl hastanesine yatıp yatmayacağını nasıl belirliyorsunuz?

Doktor: Bir küveti su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya üç şey veriyoruz. Bir kaşık, bir fincan ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl boşaltmayı tercih ettiğini soruyoruz. Siz ne yapardınız?

Adam: Anladım, normal bir insan kovayı tercih eder. Çünkü kova kaşık ve fincandan büyük.

Hayır, der doktor. Normal bir insan küvetin tıpasını çeker. Ders: Akıl, sadece bize sunulanlar dışında çözüm bulmaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır. (Mustafa Kemal ATATURK)