bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atatürk'ü Andık mı?
Yazarlar // 11 Kasım 2020 Çarşamba 11:02

İsmail BAŞARAN

Neden dün saat 09.05'te hayat durmadı? Sorunun cevabı basit; Çünkü Büyük Kurtarıcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü unutuyor muyuz? Bize O büyük insan unutturuluyor mu?

Evimin balkonunda bakarken eskiden kutlanan 10 Kasım'lar aklıma geldi. İlkokul üçüncü sınıfta bir 10 Kasım törenlerinde (Okulun içindeki salonda) Atatürk'ün büstünün yanında saygı nöbeti tutuyordum. Konuşmalar o kadar duygusaldı ki gözlerim yaşarmıştı. Silme de silemiyordum, çünkü nöbette hareket edilmezdi. Yan tarafta da meşale yanıyordu. Meşalenin dumanı da gözlerimin içine dolmuştu, benim gözümden yaşlar aktıkça karşımda duran benim yaşımdaki öğrencilerin de gözlerinden yaşlar aktığını görüyordum. Dün tam saat 09.05'ti ve ben evimin balkonunda ayakta saygıyla duruyordum, insanların bir bölümü ise yürüyordu.

Büyük Kurtarıcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale'den itibaren yaptıklarını ve neden yaptıklarını hatırlamalıyız. Sonra da "Tük topraklarının satılmasına" bu toprakların özellikle belirli bölgelerde belirli uyruklu insanlar tarafından alınmasına, Çanakkale'den itibaren Kurtuluş Savaşı sonrasına kadar yurdumun insanlarının neden şehit olduklarına bir anlam verelim. Bütün bunların ne adına yapıldığına da tabi...

 

FUTBOLUN ADALETİ

Samsunspor ile Altınordu karşılaşmasından Samsunspor sezonun en iyi futbolunu oynamış. Bırakın safsatayı, taraftarın gazını almayı da gerçekleri görün. Neymiş Kırmızı- Beyazlılar tüm hücum organizasyonlarını denemiş ancak sayadan bir puanla ayrılmış. Samsunspor’un karşılaşmayı kazanamaması ise "futbolun adaletsizliği" imiş.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, “Oyuncularım kazanmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Özellikle ilk yarı hatta ikinci yarı da diyebiliriz sezonun en iyi futbolunu oynadık. Hakkımız galibiyetti, maalesef bunun üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

Vay canına, Sağlam bu gerçeği nasıl da görmüş acaba? Kendi evinde rakipten daha az şut atabiliyor ve topa daha az sahip oluyorsan, daha az pozisyon buluyorsan takımı iyi çalıştıramamış ve rakibi iyi analiz edememişsin demektir.

Moral bozmalım da bu gidişin sonu pek hayırlı değildir. Bu oyun ve eldekileri kaçırıp yenilere bel bağlayanlar yaptıkları hatayı geç göreceklerse Samsun şehrinin de kaderiyle oynamış olacaklardır.

Moralleri bozmayalım tamam da takım yapmaktan aciz yönetimle bu yolda yürümenin nasıl olacağını da bir anlatıverseler taraftara iyi olur herhalde. Bir futbol takımında başkan saha sonuçlarıyla ilgili çok konuşur ve moral bozarsa sezonun sonu hayırlı olmaz. Futbolun adaletine veya adaletsizliğine sığınmak ve taraftarı da buna inandırmak istenmesi safdilliktir, iş bilmezliği sonucudur.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Özgür olmadıkları halde, kendilerini özgür sananlar kadar hiç kimse tutsak olamaz.

(Goethe)