bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
AÇLIK SINIRI VE ZAM
Yazarlar // 27 Aralık 2022 Salı 12:22

İsmail BAŞARAN

Yüce Mevla ile aramda kuvvetli bir bağ var. Öyle hikâyeden değil. Ben kendisini çok severim. Öyle sanıyorum ki kendisi de beni çok sever. Nereden mi biliyorum: Çünkü ben kendisine karşı gelmedim hiçbir zaman. Yaşadığım günlerde beni hiç aç bırakmadı, hep rızkımı helalinden verdi. Bana, kimsenin ekmeğine el uzatmamayı öğretti.

Ancak Türkiye’yi yönetenler vatandaşın ekmeğine ellerini uzatıyorlar. Bunu da Yüce Mevla görüyordur ve hesabını mutlaka soracaktır. Asgari ücretmiş. Türkiye’de temel gıda maddelerine günlük zamlar gelirken asgari ücret neden günlük değil de yıllık belirleniyor, arada bir vatandaşın ağzına bir sakız bırakılıyor.

Vatandaşa reva gördükleri asgari ücretle, bu ücreti belirleyenler bırakın bir ayı ayın beş günü geçebilirler mi acaba? Geçinemezler günkü çoğu çift maaşa alıyorlar. Madem milletvekilleri halk için çalışıyorlar, halka verilen asgari ücret kadar maaş alsalar ve geçinseler ya. Olmaz, çünkü kendileri vatandaşın üstündeler, vatandaşa yukarıdan bakıyorlar. Çoğu kendisini dev aynasında görürken vatandaş gözlerinde sivrisinek kadar kalıyor.

İktidar milletvekilleri ve bakanlar maaşlarını düşürmez elbet, o zaman muhalefete kalıyor iş. Muhalefet milletvekilleri maaşlarının asgari ücrete indirilmesi için önerge verseler meclise iktidar milletvekillerinden kaçı imza koyar altına acaba? İnsanlarımız açlıkla boğuşurken çifte maaş alanlar var ortalıkta. İnsanlarımız açlıkla boğuşurken son model arabalara binip gezenler var iktidarda.

Unutulmaması gereken bir konu var. Açlık insana her işi yaptırır. Aç insana din iman lafları da pek hayır etmez. Aç insan, bugün kendisini açlığa mahkûm edenlere yarın hesabını soracaktır mutlaka.  Ben sandığa gittiğimde emekli maaşımı zam adı altında tırpanlayan ve kendilerine ikişer üçer yüksek maaş alanlara soracağım hesabını.

 

SEÇİMLER YAKLAŞTI

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 17 ilçede tarıma 9 milyon liralık destek sağlıyor. Tarım ve hayvancılıkta yıl boyunca desteklere imza atan Büyükşehir Belediyesi,17 ilçede 9 milyon liralık kaynağı üreticilere sağladı. Verilen destekler kapsamında, meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında bin dekar alanda 270 çiftçiye 41 bin adet fidan,109 çiftçiye 500 bin adet çilek fidesi verildi. Ayrıca 500 çiftçiye 60 ton fasulye ve patates tohum, 3 bin çiftçiye 135 ton yem bitkisi tohumu desteği sağlandı.

Seçim geliyor artık Büyükşehir de kendisini halkın yanında göstermeye başladı. Yıkıp yerine yenisini yapmaktan vazgeçip belediyenin paralarını yüklenicilere değil de halka verme kararı almışlar. Bu iyi bir başlangıçtır.

Samsun'da bir merak konusu var şu günlerde. Mustafa Demir yine Büyükşehir’e aday gösterilecek mi? Henüz belli değil. Yandaşlar isterler kendisini ancak gerçek seçmen, hatta aralarında AK Partili olanlar bile var Mustafa Demir döneminin bitirilmesini istiyor. AK Parti önce tepeden inme aday belirleme yolundan vazgeçmeli kendi seçmeni arasında bir kamuoyu araştırması yaparak Mustafa Demir'in yeniden aday gösterilip gösterilmemesini sormalı. Kısaca Samsun’u kimin yönetmesi gerektiğine Beştepe değil de Samsun halkı karar vermeli.

 

GÜNÜN SÖZÜ
Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol. (MEVLANA)