bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
'Yetkili sendika memuru sattı'
EKONOMİ // 24 Ağustos 2021 Salı 15:47 // Güncelleme: 24 Ağustos 2021 Salı 15:47

Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, “Memur masada satılmış ve masada oturup toplu sözleşmeye imza veren sendikalar kendi üyeleri istifa etmesin diyerek de çok açık bir şekilde 3 ayda bir memura 135+265 = 400 lira rüşvet verilmiş ve kamu çalışanları aşağılanmıştır” dedi

'Yetkili sendika memuru sattı'

Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonu’na (Çalışan-Sen) bağlı Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi GÜL, “Toplu Sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyonun her zaman olduğu gibi şov yaptığını belirterek, çalışanlar Toplu Sözleşmeden memnun kalmadı. Kamu Görevlilerinin  Geneli ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi de ilk 5 dönemde imzalanan Toplu Sözleşmelerde olduğu gibi beklentilerin çok gerisinde kaldı” dedi.


Mangalda Kül Bırakmayan Memur Sen’e Ne Oldu?

 


6.Dönem Toplu Sözleşme Zam Oranları 2022 yılı için 5+7 enflasyon farkı, 2023 8+6 enflasyon farkı, Toplu Sözleşme İkramiyesi 400 lira, Sözleşmeliye kadro(3+1) verilmesine büyük tepki gösteren Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, şunları söyledi; “Top­lu söz­leş­me toplu olarak bir Masa da değil, ka­pa­lı ka­pı­lar ar­dın­dan ya­pıl­mış­tı­r. Yapılan anlaşma hukuksuzdur. Memurlarla alay edercesine enflasyon rakamlarının altında zam verilmesi kamu çalışanlarını derinden üzmüş ve imzalanan sözleşme ile çalışanlar büyük bir hayal kırıklığına uğratılmıştır. Hepinizin malumu olduğu üzere Covit 19 salgın hastalık sebebi ve son zamanlarda piyasalarda görülen ekonomik sıkıntılar nedeniyle a’dan z’ye her şeye zam yapıldı. Bunun üzerine gelir vergisindeki adaletsizlik eklenince, memurların aldığı maaşlar eridi. Özellikle büyük kentlerde yaşayan memurların yaşama koşulları daha da ağırlaştı. Ev kiralarının yükselmesi, özellikle elektrik, su, doğalgaz ve diğer tüketim maddelerinin fiyatlarının artması nedeniyle memurlar zorunlu ihtiyaç maddelerini karşılayamayacak duruma geldi. Bütün memurlar bankalardan aldığı kredi borçlarıyla yaşıyor. Ve sürekli bir döngü halinde de borcu yine başka bir borçla kapatarak geçinmeye çalışmaktadırlar. Hal böyle iken yetkili konfederasyon memuru masada satmış ve masada oturup toplu sözleşmeye imza veren diğer yetkili sendikalarda buna çanak tutarak kendi üyeleri istifa etmesin diyerek de çok açık bir şekilde üç(3) ayda bir memura 265 lira rüşvet verilmiş ve kamu çalışanları aşağılanmıştır. Kamu çalışanları kendilerince aptal durumuna düşürülmeye çalışılmıştır. Ama inanıyoruz ki; kimin aptal olduğunu zamanı geldiğinde kamu çalışanları kendilerine çok güzel bir şekilde gösterecektir. Verilen zamların taleplerin karşılamadığını ve eylem kararı alarak, üyelerini Ankara’da toplayan ve mangalda Kül Bırakmayan Memur Sen’e Ne Oldu? Kamu çalışanlarına şirin görünmek için üyelerini Başkente toplayan yetkili konfederasyon her zaman olduğu gibi büyük bir şov yapmıştır” şek­lin­de ko­nuş­tu.


"Sendikanı Sorgula, Geleceğini Karartma”

 


Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, son olarak şunları belirtti; Memurların insanca yaşayabilecekleri koşulların sağlanması Anayasal bir haktır. Ve ne yazık ki, kamu çalışanlarının emeğini, hakkını, hukukunu koruması gereken yetkili konfederasyon, adeta hükümetin siyasal çıkarını koruyarak ne kadar etkisiz olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur!  Artık yeter! Adeta memurla alay edercesine yapılan zam artık bir zulme ve işkenceye dönüşmüştür. Artık Kamu Çalışanlarımız gerçeği görmelidirler ve üyesi bulundukları sendika ile olan bağlılıklarını yeniden gözden geçirerek, sendikalarını sorgulamalı ve geleceklerini karartmamalıdırlar. Tüm kamu çalışanlarımız Toplu Sözleşme Masasında kendilerini hükümete hibe eden bu sendikadaki üyeliklerini askıya almalıdırlar” dedi.