bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yht’ye Alternatif, Ankara-ünye Otoyolu
Yazarlar // 28 Ekim 2013 Pazartesi 00:00

Ragıp GÖKER

Sosyal paylaşım sitesinde kurulan Samsun Platformu, Samsun-Ankara arasında hızlı tren konulması için yoğun çaba harcıyor.

Ulaştırma Bakanlığı, her ne kadar bu proje için ön hazırlıklara başlamış olsa da, projenin 2035 yılından önce gerçekleşmesi şimdilik mümkün görünmüyor.

En azından Binali Yıldırım’ın görevde olduğu dönemde bu projenin kısa sürede gerçekleşebileceğine ihtimal verilmiyor.

Bu satırları okuyanlar Samsun Platformu’nun bu projeden vazgeçtiğini anlamasınlar, muradımız o değil.

Samsun-Ankara Yüksek hızlı treninin 2023 yılından önce başlatılması için girişimlerini ve siyasi baskıyı sürdüreceğine inanıyorum ben.

Platform önderlerinden Embiya Sancak alternatif bir projenin şimdi uygulanabilmesi için öneride bulunuyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünce etüt çalışmaları yapılan Ankara-Ünye Otoyolunun yapımına bir an önce başlanmasını öneriyor.

Proje şöyle:

Ulaştırma Bakanlığı bu günlerde Ankara çevreyolunun havaalanı kavşağından başlayarak Mamurdağı sapağından Ünye’ye ulaşacak bir otoyol projesi üzerinde çalışıyor.

Embiya Sancak’ın kişisel sayfasında paylaştığı projenin ayrıntıları şöyle:

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 1/25 binlik plan üzerinde çalışmaları yapılan ve arsa spelükasyonlarını önlemek amacıyla kesin geçiş noktaları açıklanmayan projeye göre Samsun Ünye Otoyolu, Ankara çevre yolunun Çankırı yol ayrımından başlayacak.  Kırıkkale’nin Kalecik ve daha sonra Kızılırmak ilçelerine ulaşacak. Oradan da Çorum’un İskilip İlçesindeki göletin Çorum yönünden geçerek Laçin üzerinden Gümüşhacköy’e  ulaşacak. Otoyol daha sonra Merzifon’un Kayadüzü beldesi üzerinden Taşan Dağı eteklerini izleyerek Havza’nın Mısmılağaç köyü yakınlarından geçerek Bekdiğin’e ve daha sonra da  Kavak Göletinin olduğu yere kadar gelecek. Buradan bir tünel ile Mamurdağı köyüne gelecek.

Otoyol’un Mamurağı’ndan sonra  Atatürk’ün Havza’ya giderken izlediği yolun bir üst kotunu takip ederek Gölalan köyüne, yine bir tünel ile Mert Irmağını bir viyadük ile geçerek  Samsun-Ordu bölünmüş yolunun güneyini takip eden bir hatla Ünye’ye ulaşacak.

Ulaştırma Bakanlığı ve dolayısıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje gerçekleşirse Samsun-Ankara Otoyolu paralı bir geçiş olacak.

Embiya Sancak, Samsun Platformu olarak Yüksek Hızlı tren Projesinden vazgeçmediklerini ısrarla vurguluyor.

Ama bu projenin bakanlık tarafından şimdilik kaydıyla askıya alınmış olması nedeniyle de Samsunlu siyasetçilere bir çağrıda bulunuyor. “Samsun-Ünye Otoyolu projesi için çalışın” diyor.

Samsun-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesinde çuvallayan Samsunlu siyasetçilerin ve özellikle Ak Parti kanadının Otoyol projesinin Ulaştırma Bakanlığının tozlu raflarına terk edilmemesi için ellerindeki bu fırsatı değerlendireceklerini umuyorum.

Hadi Samsun,

Bu işi yap artık.