bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yeni Eğitim Yılı Öncesi Yardımcı Ders Kitapları
Yazarlar // 27 Ağustos 2022 Cumartesi 18:22

Ragıp GÖKER

AK Parti iktidarı döneminde ders kitaplarının yanı sıra, yardımcı ders kitapları da tüm öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılıyordu.

Önemli bir hizmetti.

Bu hizmet AK Parti’ye yıllarca oy olarak geri döndü ve AK Parti, siyaseten bunun ödülünü de uzun yıllar almış oldu.

Ve fakat.

Önceki yıl, bu konudaki yönetmelikte yapılan bir düzenlemeyle yardımcı ders kitaplarının ücretli olarak dağıtımının önü açılmıştı.

Bu durumda yeni ders yılı öncesi birçok ailenin mağduriyetine neden olacak bir özellik gibi duruyor..

Şu sıralar Samsun'un İlkadım ilçesindeki Gazi Park'ta, Samsunlu Sanatçılar Derneği'nin düzenlediği bir kermes etkinliği var.

Samsunlu kadınlar, el emeği, göz nuru ile hazırladıkları ürünlerini İlkadım Belediyesinin desteğiyle hazırlanan etkinlik alanında sergileyip satıyorlar.

Kısa adı SASAD olan Samsunlu Sanatçılar Derneği üyeleri de, ziyaretçilere akşam saatlerinde de ücretsiz müzik ziyafeti veriyorlar.

Etkinlik alanına özellikle Millet İttifakı'na mensup siyasetçilerinin de akınına uğruyor.

Etkinlik alalına ilk gelen siyasetçi CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu olmuştu.

Daha sonra İYİ Parti Gurup Başkan Vekili ve Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta geldi etkinlik alanına.

Usta, gün boyu çarşı Pazar gezdikten sonra uğradığı etkinlik alanından ayrılıp günün yorgunluğunu atmak amacıyla beraberindeki kalabalıkla birlikte geldiği parktaki kafeteryada yanına üç çocuğuyla birlikte bir kadın yaklaştı.

Biz de o sıra eşimle birlikte parktaydık ki, evimize çok yakın olduğu için haftanın birkaç günü parka uğrarız.

Erhan Usta’yla hemen önümüzde konuşan kadın yardımcı ders kitaplarının pahalı olmasından şikayet ediyordu.

Kadınla konuşmasına kulak misafiri olduğumuz Erhan Usta kadının şikayetini dinledi, not aldı ve iktidarları döneminde bu durumun düzeltileceğini söyledi.

Usta ayrılınca, kadına gazeteci olduğumu söyleyerek ''Şikayetin neydi?'' diye sordum.

Üç çocuğundan ikisinin eğitiminin tamamlandığını ama Fen Lisesi 11 sınıf öğrencisi olan küçük kızı Buse'nin eğitiminin sürdüğünü söylerken, yardımcı ders kitaplarının çok pahalı olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasını,

Şöyle sürdürdü:

‘’Yardımcı ders kitaplarının birine sadece 108 lira, üç kitaba da toplamda 350 lira ödedim. İki çocuğum eğitimini tamamladı Büyük kızım elektrik elektronik mühendisi oldu. Çocuğumu okutmak için anne ve baba olarak her türlü fedakârlığı göstereceğiz elbette ama bu yaştaki çocuğum, şimdiden yurt dışına gitmeyi ve hayatının geri kalanını yurt dışında sürdürmeyi düşünüyor. Buna daha çok üzülüyorum.''

Hayat pahalılığı insanların belini büküyor.

Zor günlerden geçtiğimiz doğrudur ama 15 yaşlarındaki bir kız çocuğunun ''Yaşamımın geri kalan bölümünü yurt dışında geçirmek istiyorum'' demesi nedir Abi.