bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vekiller Işbaşına..!
Yazarlar // 5 Eylül 2014 Cuma 00:00

Ragıp GÖKER

Bazen “Boşuna mı kürek çekiyoruz” diye düşünüyorum.

Umutlarım zayıflıyor yani.

Ama bazen öyle şeyler oluyor ki, kaldığım yerden devam etme arzum depreşiveriyor.

Yine öyle bir ruh halindeydim.

Yani “Biz adam olmayız” diye düşünüyordum.

Öyle ya güzelim kumsalımız yok edildi.

“Bunu benim şehrime yapamazsınız” diyebilenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmedi maalesef.

“Direnen Kadın“ Melike Özman özelliğinde 100 yürekli insanı bile bulamadık ne yazık ki.

Mobil santral belasından sonra bizi toptan zehirlemeyi düşünenler Terme’de Termik Santraller kurmak için girişimlere başladı. Terme’de bu duruma tepki gösterenlerin sayısı yüzü geçti mi bilemiyorum. Samsun’da dokuz günlük gazete yayınlanıyor, onlarca da internet sitesi var. Sadece Hedef HALK Gazetesi ve bir iki internet sitesinde “Bunu Terme’ye yapmayın” diyen yazılar yayınlanıyor. Terme’de direnişe hazırlananlar dan seslerini de bu nedenle sadece Hedef HALK Gazetesinde duyurabiliyorlar.

Şimdi Tekkeköy’deki Büyüklü’de o güzelim şelalenin yakınlarında taş ocağı kurulacakmış. Büyüklü halkına “Bunun olmasını ister misiniz?” diye sormadılar bile.

Bir karar alınmış, birileri de uyguluyor.

Oranın Belediye Başkanına bile sorma gereği duymuyor Muhteremler. O Başkan da, “Ben burada belediye başkanı değilmiyim, bana niye sormuyorsunuz?” demiyor.

Bütün bunlar art arda gelince bendeki ruh halini düşünün siz artık. Kendinizi bir an için benim yerime koyun. Siz olsanız yılgınlığa düşmez misiniz?

Bu nedenle bende bazen yılgınlığa düşmüyor değilim.

Tam öyle bir durumdayken şu Yüksek Hızlı Tren projesi ile ilgili haber geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Hükümet Programını okurken, Samsun-Ankara YHT hattının yapımını hükümet programına alındığını söyleyince pek sevindim. Bir Samsunlu olarak Başbakan’a bu lütfünden dolayı müteşekkir oluğumu belirtmek isterim.

İki gün önce de bu konuda yazdım biliyorsunuz.

O yazımı bitirirken, Başbakan’ın bu duyurusuna rağmen projenin savsaklanabileceğini ve bu nedenle bizim vekillere büyük görev düştüğünü belirtmiştim. Hükümet yetkilileri projenin bürokratlar tarafından savsaklanmasına izin vermeye bilir.

Amenna.

Ama….!

Ya para…!

Bütçesi, yani parası yoksa proje ne işe yarar ki.

Şimdi Hükümete ve iktidar milletvekillerine projenin programa alınmış olması nedeniyle teşekkür edelim. Ama projenin uygulanabilmesi için kaynak gerekiyor.

Hükümetin bu projeye kaynak ayırmasını sağlamalıyız. Meclis yeni yasama dönemine başlamadan önce projeye en az maliyetin 5’te 1’i oranında bir kaynak ayrılması gerekmektedir. Bunu da ancak bizim vekillerimiz yapabilir.

AK Partiye Samsun yüzde 60’ın üzerinde destek verdi.

Bir diyet değil elbette ama iktidar milletvekillerinin Samsun halkına bir borcu olduğunu düşünüyorum.

O borcun ödenme vakti için.

Şimdi tam zamanıdır.