limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Ve Nihayet!
Yazarlar // 25 Ocak 2014 Cumartesi 00:00

Ragıp GÖKER

‘’Yener yazdıysa doğru kabul ederim’’ diyerek telefonuma sarıldım. Önce Şenol Kul’u aradım. ‘’Hayırlı olsun’’ dedim.

‘’Aklın yolu birdir’’ demiş büyüklerimiz.

AK Partinin Terme’de seçime en rahat gireceği aday Şenol Kul’du.  Terme’de Ak Parti içindeki yarış 13 adayla başlamıştı. Parti içerisinde kendisine defans yapıldığını da duymuştuk ama Halk, ‘’Şenol Kul’’ diyor başka bir şey demiyordu.

Daha önce sızdırıldığı iddia edilen ancak, Fuat Köktaş tarafından ‘’Doğru değil’’ denilerek yalanlanan liste üç aşağı beş yukarı aynı şekliyle bugün açıklanıyor.

Cuma sonrasıydı bu kez Erdoğan Tok’u aradım.

Başarı dileklerimi ilettim.

Sormaya bile gerek duymadım, ‘’Doğrumu’’ diye. Zira yazımın girişinde de söylediğim üzere Yener Cabbar, iyi haber alır. Bu konuda yazdıkları da sorgu ve sual edilmez. Ki, zaten Erdoğan Tok da ben sormadan haberin doğruluğunu teyit eder bir tavırdaydı.

Erdoğan Tok, bizim de daha önce defalarca yazdığımız gibi İlkadım için en güçlü adaydı. 9 adaylı bir yarış başlamıştı. Ahmet Okuyucu, Kavaklı orijinine güveniyor ve seçime çok asılıyordu Keza İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek aday adayı olan İhsan Kurnaz da en güçlü isimlerden birisiydi.

Ve fakat

İhsan Kurnaz’ı Cemal Yılmaz Demir desteklerken, Erdoğan Tok’un ise en büyük destekçisi Fuat Köktaş’tı.

Kıyasıya bir yarış başlamıştı.

Cemal Yılmaz Demir, Erdoğan Tok’un adaylığı için ‘‘Allah’ın emri gibi bir şey ‘‘ diyen Fuat Köktaş’a galip gelebilecek miydi?

Yarışın galibini herkes gibi bizde merak ediyorduk.

Bugün açıklanacak ve yarın bir törenle halka duyurulacak listede Erdoğan Tok’un adı yer alacak.

Bu durum Erdoğan Tok’un bir başarısıdır elbette ama bu yarışın diğer bir galibi de Fuat Köktaş olmuştur. Ben bunun altının ısrarla çizerim.

Canik’te olması gereken olmuştur.

Osman Genç’in yeniden aday yapılması gerektiğini düşünenlerdendim.

Osman Genç’i de ‘’Hayırlı olsun’’ demek için aradım.

Buruk bir sevinç içinde olmalıdır Osman Genç.

Büyükşehir için Yusuf Ziya yılmaz ile büyük bir yarışa girmişti biliyorsunuz. AK Parti yeniden Yusuf Ziya Yılmaz’la yola devam etme kararı alınınca Genç için ‘’Canik’i de kaybeder’’ yorumları yapılıyordu.

Ak Parti bugün  ‘’Canik’te yeniden Osman Genç’’ diyecek.

Olması gereken olmuştur.

Ben Atakum’da Ak Parti’nin Adem Bektaş’ı aday yapacağını düşünenlerdenim. Sızdırılan liste haberlerine itibar etmememin nedenlerinden bir buydu aslında.

AK Parti’nin adayı İshak Taşçı olmuştur.

Bu da benim yanılgımdır.

Nazar boncuğu gibi.

Kim etkili olmuştur bilemem ama Ak Parti Havza ve Çarşamba için de doğru kararlar almıştır. bir kaç ay önce,  ‘’Ak Parti, Hüseyin Dündar ve Murat İkiz’i harcar mı’’ diye yazmıştım.

Dündar da, İkiz de yeniden aday yapılarak güçlerini göstermişlerdir.

Samsun’da seçim yarışı gerçek anlamda bugün itibariyle başlamıştır.

‘’Hayırlı olsun’’