limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Samsunspor'un Kara Günü 20 Ocak
Yazarlar // 20 Ocak 2024 Cumartesi 13:07

Ragıp GÖKER

Dışarıda kar yağıyordu.

Güneş gazetesindeki büromuzda, Yurt Haberleri Müdürümüz Rahmetli Suavi Kaptan’a o gün takip edeceğimiz haberlerle ilgili gündemi geçmiş, çayımızı yudumlarken, bir taraftan da, o yıllarda Bulgaristan’dan kaçak getirilen radyo alıcılarında asayişe dair anonsları dinliyorduk.

Ki;
Polis anonslarında Samsunspor kafilesini Malatya deplasmanına getirmekte olan kulüp otobüsünün havza çıkışında bir kamyonla kafa kafaya çarpıştığını işitince, bir an ne yapacağımızı şaşırmıştık.

Ki;
Acı acı çalan telefonun zil sesiyle kendimize gelmiştik.

Havza Muhabirimiz Rahmetli Abdullah Uyaroğlu’ydu arayan.

Rahmetlinin haberi olmadan kuş bile uçmazdı Havza’da.

Havza’da her ne yaşanıyorsa önce onun haberi olurdu ve her sabah nereden bulduğuna şaşırdığımız beş-altı haberi peşi sıra yazdırırdı telefonla.

Ölü ve yaralılar olduğunu söylüyordu Abdullah Abi.

Kaza yerinen ilk fotoğraf da Abdullah Uyaroğlu’ndan gelmişti daha sonra arkadaşımız Necmi Hatipoğlu da Devlet hastanesi acilinden fotoğraflar getirmişti.

Necmi’nin çektiği fotoğraflardan biri de iki yıl önce kaybettiğimiz Rahmetli Emin Kar’ın, acil servisin girişinde çekilmiş fotoğraflarından biriydi.

Nuri Asan, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve şoför Asım Özkan kaza yerinde yaşamlarını yitirirken, Zoran Tomiç Devlet hastanesi yoğun bakımında uzun süren tedavi sürecine rağmen derin uykusundan uyanamayınca eşi tarafından getirildiği ülkesinde yaşamını yitirmişti.

Çok sayıda da yaralımız vardı.

Malatya deplasmanı, 35 yıl önceki son deplasman olmuştu.

Bir yıl önce Türkiye kupasında  Sakaryaspor’la final oynamış Samsunspor, Lig’de zor günler yaşıyordu.

Ki;
Son sıralardaydık.

Ama Samsunspor’un taraftarları Lig’in ikinci yarısı için umutluydu.

Ve o son deplasmana da üç puan parolasıyla gidiliyordu.

O talihsiz kaza nedeniyle hesaplar alt üst olmuştu.

Kaza nedeniyle Samsunspor’un o sezon için toparlanması imkansız gibiydi.

Federasyon, Samsunpor’u lig’den çekmişti.

Geçen sene yaşanan deprem felaketi nedeniyle, Hatayspor, Malatyaspor ve Adanaspor gibi takımların lig’den çekilmesiyle, o takımlarla oynayacak olan takımlara 3’er puan yazıldığı gibi, 1989 yılındaki o sezonda da Samsunspor’la oynayacak takımlara 3’er puan verilmişti.

20 Ocak 90 Samsunspor tarihindeki en kara gün olmuştu.

Futbol şehitlerimizin yanı sıra, çok sayıda oyuncumuz yaralanmış, başta Rahmetli Emin Kar olmak üzere çok sayıda yaralımız arasında, kazanın izlerini ömürleri boyunca taşıyacak futbol emekçilerimiz de olmuştu.

O kaza nedeniyle Samsunspor’un bir daha toparlanamayacağına inanılıyordu.

Başbakan Özal tarafından gelecek yılın transfer sezonunda kullanılması amacıyla para yardımında da bulunulmuştu ama bir takım yok olmuştu aslında.

Başkan Hakkı Tomaç, yeniden bir takım yarattı.

Ve o Samsunspor daha sonraları Efsane Başkan İsmail Uyanık’la Lig’de fırtına gibi esmişti.

Bugün günlerden 20 Ocak.

O kara günün 35. yıl dönümü.

Futbol şehitlerimiz, Nuri Asan, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır’la Zoran Tomiç’in yanı sıra o kazadan yaralı kurtulmalarına rağmen daha sonra yaşamlarını yitiren Efsane Kaptan Emin Kar, ve Nasır’a da rahmet, hayatta olanlarla da iyi bir yaşam diliyorum.