limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Türkiye ve Demokrasi Vurgusu
Yazarlar // 2 Temmuz 2021 Cuma 05:49

Ragıp GÖKER

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Samsun'daydı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Tütün İskelesini temsilen Kurtuluş Yolunun denizle buluştuğu yerde yaptırılan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını kurtuluşa ‘ilkadımı’ atarken gösteren heykelleri ziyaretle başlayan Kılıçdaroğlu'nun Samsun programı, Atakum'da şoför esnafıyla yapılan kahvaltı programıyla sürdü.

Kılıçdaroğlu daha sonra Samsunlu muhtarlar ve kanaat önderleriyle yapılan toplantıda konuştu.

Kılıçdaroğlu,Samsun’un  ülkemizin ulusal kurtuluş mücadelesi için yakılan meşalede ilk kıvılcımı yakan şehir olduğuna değindikten sonra, İstanbul Boğazı'na demirlemiş düşman gemilerini gördüğünde ''Geldikleri gibi giderler diyen kişinin şehridir'' vurgusuyla Samsun'un bir Atatürk şehri olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasını günümüzde Türkiye'nin iyi yönetilmediği iddiası üzerine oturttu.

Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı ile birlikte Türkiye'yi yönetmeye talip olduklarını da söylediği konuşmasını, Yeni Türkiye ve Demokrasi vurgusuyla güçlendirdi.

Muhtarlık sistemini güçlendireceklerine dair görüşünü Samsun'da da tekrarlayan Kılıçdaroğlu, muhtarların mahallelerinde yapılan imar uygulaması gibi değişikliklerden bile haberdar olamadıklarını, oysa muhtarların doğrudan halkın oyuyla seçildiklerini ifade ederken ''Muhtarlar kendilerini halkın önüne koyuyor, milletvekili öyle mi?. Partilerin genel başkanları önünüze bir liste koyuyor, ona oy veriyorsunuz bu durumda onlar milletin vekili olamaz ki'' dedi.

İktidarları döneminde liyakate önem vereceklerini de belirten Kılıçdaroğlu, ülkenin hafızasını siyasetçilerin değil, bürokrasinin tutabildiğini, bir kurumda şef olabilmek için üniversite mezunu olmak gibi önemli bir kriterin yanı sıra çeşitli sınavlardan geçildiğinin altını çizdi.

Kılıçdaroğlu, buna karşın bakan olabilmek için sadece ilkokulu mezunu olmak ve bir suça bulaşmamış olmak gibi basit kuralın geçerli olduğunu söyledi.

Konuşmasını, Samsunspor'un 56. kuruluş yıldönümünü kutlayarak tamamlayan Kılıçdaroğlu, Anadolu'ya sporun Samsunspor gibi kulüpler sayesinde geldiğini ve bir zamanlar Süper Lig'de yer alan Samsunspor'a, Samsun halkının da sahip çıkması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmasını tamamladıktan sonra, aralarında, CHP Milletvekilleriyle, CHP ve İYİ Parti İl Başkanlarının yanı sıra, Atakum ve İlkadım Belediye Başkanlarıyla birlikte oturduğu masada, muhtarlar ile kanaat önderlerinin kendisine yönelttiği sorulara cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'nun programı, yazının yayına hazırlandığı sıralarda Yeşilyurt Demir Çelik fabrikasında bir grup işinsanı ve işçilerle yediği yemekli toplantıyla sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun Samsun programının daha sonra esnaf ziyaretiyle son bulacağı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nın konuşmalarında sık sık demokrasi vurgusu yaptığını biliyoruz.

Yeni Türkiye söylemi de ilginçti.

Ülkemizde demokratik teamüllere uyulma konusunda sorunlar yaşandığı biliniyor.

Örneğin Anayasamızda ki 34. maddede yazılı olduğu gibi ''Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. ... Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.'' Şeklindeki temel kurala rağmen, kimi yerlerde kolluk kuvvetlerince orantısız güç kullanıldığına tanık oluyoruz maalesef.

70'li yıllar Türkiye için çok zor yıllardı.

Bizim kuşağın gençleri tarafından başbakanken üstelik ''Morrison Süleyman suçlaması'' ile protesto edilen Rahmetli Süleyman Demirel ''Yolar yürümekle aşınmaz'' diyebiliyordu.

Kum uygular bilemem ama AB'ye üye olmanın eşiğine gelmiş ülkemde demokratik teamüllerin bihakkın uygulanabilmesi en büyük dileğimizdir.