limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Haydi Samsun yap şu YHT işini
Yazarlar // 24 Mayıs 2013 Cuma 08:00

Ragıp GÖKER

Şu sosyal paylaşım sitelerinin öneminden söz ediyoruz nicedir.

Misal Facebook.

Bu paylaşım sitesi dünya çapında en önemli bilgi paylaşım sitesi olmasının yanı sıra iletişim sağlamada da önemli bir rol oynuyor.

Arap Baharı denilen olgu, Tunuslu gençlerin bu site üzerinden başlattıkları duyurularla Tunus’ta ayaklanma ile başladı biliyorsunuz.

Sonra Mısırı gençler on binlercesi, Hüsnü Mübarek yönetiminin baskıcı tavrına karşın Facebook üzerinden haberleşerek ve bir birlerine bilgi vererek Tahrir Meydanında toplandı.

Halkın gücü karşısında Mübarek’ in generalleri baskı uyguladıkları gençlerin yanında yer aldı sonunda.

’Facebook’’ deyip geçmeyin o kadar önemli yani.

Burhan Taneri ve Embiya Sancak’ ın yönettiği Samsun Platformu adlı gurup, Facebook üzerinden paylaşımda bulunuyor. Bunlara Samsun Konuşuyor adlı bir başka gurup daha eklendi. Binlerce paylaşımcıları var bu sitelerin.

Samsun Platformu, Samsun’la ilgili birçok projenin takipçisi oldu. Bu projelerden birisi de Samsun - Ankara arasında çalışması istenilen Yüksek Hızlı Tren projesidir.

Hızlı tren projesi daha gündeme gelmeden aslında, Samsun’ un ileri gelenleri Samsun - Sivas demiryolu hattının Kırıkkale’ den bir hatla ayrılarak Ankara’ ya bağlanmasını istiyorlardı.

Ulaştırma bakan yardımcısı da geçenlerde bunun olması gerektiğini söyledi biliyorsunuz.

Ama Samsun Platformu ve Samsun konuşuyor adlı sitelerin üyeleri Yüksek Hızlı Tren projesinin bir an önce gerçekleşmesini istiyorlar. Ve her fırsatta bunun olabilmesi için kamuoyu oluşturmak adına paylaşımda bulunuyorlar. 

Konuyu gündemde tutmaya çalışıyorlar yani

Bu iki gurubun üyelerinden Yakup Güven, üşenmemiş Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırm’ a mektup yazarak, ‘’Samsun-Ankara Hızlı tren Projesi ne oldu?’’ diye sormuş.

Bakan cevap vermemiş kendisine ama bakanlığa bağlı bir kurum olan Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü adına genel Müdür Vekili T. Metin Tahan, Bakan adına kendisine cevap vermiş.

Bilinenin aksine projenin rafa kaldırılmadığını söylüyor bakan adına cevap veren Genel Müdür Vekili. Kırıkkale-Samsun demiryolu hattının uygulama projesinin hazırlandığını, uygulama projesinin tamamlanması ile Ankara –Samsun arasında çift hatlı, sinyalizasyonlu ve elektrifikasyonlu hat döşeneceğini bildirdi.

Siyasilerimiz, uzun zamandır bu konuda sorulanlara cevap vermiyorlardı maalesef. Ama bir facebook kullanıcısı siyasilerimizin yapamadığını yaparak bizim bu konuda bilgi almamızı sağlamış oldular.

Samsun kamuoyunun bu konu üzerinde daha hassasiyetle durması halinde, Samsun - Ankara hızlı tren projesinin öngörülenden ve tahmin edilenden daha kısa sürede tamamlanabileceğine inanıyorum ben artık.

Yeter ki isteyin, ya da istemeyi bilin.

Oluyor.

Haydi Samsun, yap şu işi!