bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
CHP'nin Son Seçimi - 2
Yazarlar // 9 Aralık 2015 Çarşamba 00:00

Ragıp GÖKER

CHP’nin ilçe kongreleri tamamlandı.
İlkadım sürprizinin dışında beklenen sonuçlar alındı.
Dün bu konudaki yazımızı Kemal Zeybek ve Suat Binici işbirliğine atıfta bulunarak ‘’Kılıçdaroğlu'nu devirmek isteyen Muharrem İnce adına olağanüstü Kurultay için imza toplayan Suat Binici ile Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıklayan Kemal Zeybek'in, yine Kılıçdaroğlu destekçisi olarak bilinen Arzu Sabuncu'yu devirmek için neden işbirliği yaptıklarını yazmayı da yarına bırakalım’’ diye bitirmiştik.
Kaldığımız yerden devam edelim o vakit.
Kemal Zeybek, 7 Haziran seçimlerinin hemen sonrasında teşkilatların değişmesi gerektiğini söylemişti.
Zeybek’in örgütleri yapılandırma çabasını inanç eksenli bir yaklaşım olarak tanımlayan çok kişi tanıyorum.
CHP’ de örgütlerin hantal bir yapısı olduğu da biliniyor ama Kemal Zeybek’in, partinin Samsun’daki en dinamik örgütüne diş bilemesi için başka nedenleri olmalı.
‘’Ne olabilir?’’ diye kafa yorunca şu sonuca varıyoruz.
Kemal Zeybek’in ön seçimde birinci olarak çıkamadığı ilçelerden biri de İlkadım’dı.
Bu ilk neden olabilir.
Ayrıca, Kemal Zeybek’in 7 Haziran seçimlerinde, İlkadım’a sadece kendi fotoğraflarının olduğu bir araç göndererek propagandasının yapılmasını istediği ama Arzu Sabuncu’nun ‘’Partimizin 9 adayı var. İlçemde bütün adaylar için eşit propaganda yapılmalı’’ diyerek, bu talebi geri çevirdiği ve Sabuncu ile Zeybek asında zıtlaşmanın bu nedenle başladığı iddiaları da nedenlerden biri olarak öne çıkıyor.
İlkadım’daki bir bayramlaşma sırasında ‘’Kongrelerde hesaplaşacağız’’ diyerek örgüte zılgıt çeken Zeybek’in, Sabuncu’nun seçimi kaybetmesi nedeniyle amacına ulaştığı söylenebilir.
Bu durumda, Suat Binci neden Arzu Sabuncu’yu devirmek için Kemal Zeybek’le iş birliği yapmış olabilir.
Burada ise birinci neden ‘Kurultay Delegelerine’ sahip olma dürtüsü olarak ortaya çıkıyor.
Kurultay delegelerinin İl Kongrelerinde belirlendiği biliniyor.
Birkaç gün sonra İl Kongresi yapılacak.
İl Kongresini kimin kazanacağını söylemek için henüz erken ama en çok delegeye sahip olan İlkadım’ı kazanan gurubun, il başkanlığını da kazanacağı bilinir.
Zaten il Başkan adayları da ortaya çıkmak için ilçe kongrelerini, özellikle de İlkadım’ın sonucunu bekliyor.
Suat Binici, Samsun’un çıkaracağı 19 Kurultay delegesinin kendisinin belirleyebileceği isimlerden oluşmasını isteyecektir.
Kendisi Kurultay delegeliği için aday olacak mı, şimdiden bunu da kestirmek mümkün değil ama ben aday olacağını düşünenlerdenim.
Suat Binici kartlarını açık oynuyor.
Kılıçdaroğlu’nun devrilmesini istediği için O’nu anlarım.
Çünkü Baykal döneminde partinin en güçlü isimlerinden biriydi kendisi.
Bu hareketi nedeniyle hesap vereceği kimse olmaz.
Ama Kemal Zeybek, Genel Başkan ve parti yönetimini devirmek isteyen guruplarla neden işbirliği yaptığı sorulursa, buna nasıl cevap verir merak ediyorum doğrusu.
Bu arada Hayati Tekin ne yapıyordu?
Sanrım bu günlük bu kadar yeter.
İlkadım seçimi üzerinden CHP’nin Samsun örgütlerinin nasıl şekillenebileceğine dair öngörülerimizi bu konudaki üçüncü yazımıza bırakalım.