bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Canik’ in akıllı binası
Yazarlar // 13 Haziran 2013 Perşembe 14:19

Ragıp GÖKER

‘’Bilgiyi kullananlar gelişecek ve büyüyecek’’

Böyle diyor Osman Genç, Başkanı olduğu Canik Belediyesinin yeni hizmet binasını tanıtırken.

Yeni hizmet binasına bu ay içersinde taşınacak Canik Belediyesi. Başkan Genç, dün tamamlanan binasını biz basın mensuplarına tanıtırken, çağımızın bilgi çağı olduğunu bu nedenle bilginin çok değerli olduğunu söyledi.

Canik için bir bilgi sistemi oluşturuyor Osman Genç.

Başkan, Teknolojiyi kullanabilenler için belediyeye gelmeden belediye ile işi olanların sorununu evinden veya işyerinden bilgisayara girerek çözebilmesinin önünü açıyor.

www.canik.bel.tr adresine girebilen herhangi birisi, sokağındaki çöp mü alınmamış, bu internet adresi üzerinden belediyeye göndereceği bir elektronik posta yada 7 gün 25 saat boyunca hizmette olacak 444 55 00 numaralı telefona göndereceği kısa bir mesajla sorununu bildirebilecek. Vatandaşa bu bilgiden sonra sorunun ne zaman çözüleceği yine mesajla ya da elektronik postayla bildirilecek. Sorun çözüldükten sonra da bilgi verilmeye devam edilecek.

Bilgisayar kullanmayı bilmeyenler için Belediyede bu işleri yapacak elemanlardan oluşan bir masa oluşturulmuş durumda. ‘’Beyaz Masa’’ adı verilen bir birim, belediyeye gelen herkesin sorununa aynı yöntemle çözüm bulacak.

Sistem öylesine akıllı ki; misal imar işleri ile ilgili bir işiniz varsayalım. Vatandaşın sorunu hangi masada tıkandı ve çözüm bulunamadığını ve bu tıkanma birkaç kez tekrarlandığını düşünürseniz o masadaki memur, şef veya müdür sistem tarafından dışarı atılıyor. O işi yapacak daha becerikli birisi yerine geliyor.

Çalışan ve becerikli olanı da sistem korumuş oluyor böylece. Memurlar için şunun adamı, bunun adamı dönemini de sistem sona erdirmiş oluyor.

Canik’ te yaşayan herkes için bir bilgi bankası istemi de oluşturuluyor. Hangi sokakta, hangi binada kaç kişi yaşadığınız ve mal varlığınız da kayıt altına alınıyor.

Böylece belediyenin yaptığı sosyal yardımların da hak etmeyen kişilere gitmesi önlenmiş oluyor. Yardımı gerçekten muhtaç kişilere ulaşması da akıllı binadaki bilgi sayesinde sağlanmış oluyor.

Başkan akıllı binayı bize gezdirirken, eseriyle gurur duyduğunu bize hissettirdi. Meclis salonunda bizlerle sohbet ederken merak edip sorduk.

Malum yağmur mevsimi başlıyor. Canik’ te yine sel felaketi yaşanacağına dair endişe duyup duymadığını merak ettiğimizi söyledim ben.

Osman Genç, selin oluşmasını önlemenin tek yolunun dere yataklarındaki alt yapı çalışmalarının tamamlanmasına bağlı olduğunu söyledi.

Çalışmaların henüz tamamlanmadığını bu nedenle sel ile ilgili endişelerinin henüz geçmediğini de söylüyor Canik Belediye Başkanı.

Canik’te belki Atakum’ da, İlkadım’ da yada Samsun’un herhangi bir ilçesinde yeninden bir felaket yaşanmaması için Allah’a sığınıp, dua etmekten başka bir çaremiz olmadığını da öğrenmiş olduk böylece.