bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bahçeki Yine Hayır Dedi
Yazarlar // 14 Ekim 2015 Çarşamba 00:00

Ragıp GÖKER

Terörle başımız belada. Terör örgütlerin sayısı birden fazla üstelik.
En büyük bela PKK’ydı.
Ki;
Bu belayı 1984 yılından bu yana def etmeye çalışıyoruz.
Terörle mücadele sırasında çok sayıda şehit verdik.
Ve hala şehit cenazeleri geliyor.
Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemiz olmak üzere İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlerde sivil vatandaşlarımızı da teröre kurban verdik.
En son Ankara’da ‘’İnadına Barış’’ demek için toplanan kalabalıkların arasında patlatılan iki canlı bomba 97 vatandaşımızın ölümüne neden oldu.
Yüzlerce de yaralımız var.  Seçimlerden sonra artan terör olaylarının kaynağının araştırmak için CHP tarafından 29 Temmuz’da meclis araştırması istenmişti.
CHP’nin bu önerisini kabul eden HDP,  bu tavrıyla herkesi şaşırtmıştı ama önergeye ‘hayır’ oyu vereceğini söyleyen MHP’nin bu tavrına daha çok şaşırmıştık.
CHP’nin ‘’Terörün kaynağı araştırılsın’’ şeklindeki önerisini halen hükümette olan AK Partinin kabul etmesi zaten beklenmiyordu.
Cumartesi, Sıhhiye Meydanında düzenlenecek ‘emek, barış ve demokrasi’ mitingine gitmek için Ankara Garı önünde toplananların arasında bombalar, patlayınca bu durum ülke genelinde infial yarattı.
Ankara’nın göbeğindeki bombalı terör eylemine hemen hemen her kesimden kınama mesajı geldi.
Parti liderleri seçim programlarını yarıda kesti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti liderlerini toplantıya çağırdı. Bunun hemen ardından Başbakan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı istemedi ama CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi acil toplantıya çığırdı.
Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın davetini kabul ederken, Bahçeli, ise çağrıya uymayacağını bildirdi.
Bu defa Kılıçdaroğlu muhalefet partilerini toplantıya davet ederek teröre karşı ortak hareket etme çağrısında bulundu.
Demirtaş çağrıya uyacağını bildirirken, Bahçeli, Kılıçdaoğlu’nun davetini de kabul etmedi.
Bahçeli’nin bu tavrı beni şaşırtmadı ama çok kişide şaşkınlık yarattığı anlaşılıyor.
Bir dönem CHP’yi yönetenler her şeye ‘’Hayır’’ diyorlardı.
‘Hayır’cı politikalar, CHP’yi hep muhalefette tuttu.
Hatta bir dönem baraja takılarak meclis dışında bile kaldılar.
Şimdi ise MHP’yi yönetenlerde benzer tavrı gözlüyoruz.
MHP lideri, hiç bir partinin tek başına iktidar olamayacağını anlaşıldığı seçim gecesi oyların sayımı bile bitmemişken, koalisyon formüllerine kapısını kapatırken ‘’Seçimse seçim, hodri meydan’’ derken, daha sonra erken seçime de kapıları kapatmasıyla da bir kez daha herkesi şaşırmayı başarmıştı
Ve fakat
Terörden şikayet eden MHP liderinin terörün kaynağının araştırılmasına yönelik bütün çağrılara kapısını kapatması, çok bilinmeyenli bir denkleme benziyor.