bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Uçak Yolculuğu İşkenceye Dönüştü
Yazarlar // 11 Ağustos 2017 Cuma 00:03

Ragıp GÖKER

CHP Eski İl Başkanlarından Avukat Ersoy Üstay bir sohbet sırasında, ‘’torunuma gideceğim ama havaalanı kapatıldığı için bu yolculuk gözümü korkutuyor’’ diye dert yanınca, bunu yadırgamıştım ama gazeteci arkadaşımız Cemil Ciğerim, bir yakınının İzmir’e yaptığı uçak yolculuğunun dokuz saatte sonuçlandığını söyleyince Ersoy Abi’nin yakınmakta ne kadar da haklı olduğunu anladım.
Yolcuları havaalanlarına taşıyacak servis otobüsü, Samsun Otogarından kalkıyormuş.
Biliyorsunuz, Samsun havaalanı açıkken yolcular, 23 kilometre uzaktaki havaalanına iki saat önceden ulaşmak durumundayken, şimdi ise, Ordu, Merzifon ve Sinop Havaalanlarından birine gitmek zorunda kalıyorlar.
Samsun’un merkezinden, Ordu-Giresun Havaalanı 143 kilometre, Sinop 160 kilometre, Merzifon Havaalanı da 105 kilometre uzaklıkta kalıyor.
Samsun’da 23 kilometre uzaktaki alanda uçağın kalkışından iki saat önce bulunmak zorundaki yolcuların, 150 kilometre uzaktaki alana uçağın kalkışından iki saat önce ulaşmak zorunda olduklarını düşününce, servis otobüsüne biniş saatini varın siz hesaplayın.
Sabahın erken satındaki yolculuklar için Samsun otogarındaki servis otobüsüne gece 24 gibi biniyormuş bazı yolcular.
Gece 24’de başlayan yolculuk, gündüz saat 09 veya 10 gibi sona eriyor.
Çekilir çile mi bu.
Samsun havaalanının pistindeki çökme, yıllar önce başlamış.
Ne zamanki pilotlar, can güvenliğine tehdit eder duruma geldiğini uyardığında, pistin onarıma alınması kararlaştırılmış.
Pistin onarımı havaalanını kapatmadan yapmanın mümkün olduğunu iddia edenleri bir tarafa bırakıyorum. Çünkü yetkililer, bu durumda uçuş güvenliğinin sağlanamayacağını savunuyor.
Ama çöküntünün yıllar önce fark edilmiş olmasına rağmen ikinci bir pistin yapımı neden düşünülmedi.
Bunu, Samsun Valiliğinde düzenlediği basın açıklaması sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Havacılık Bakanı Ahmet Aslan’a da sordum.
Ki, bunu Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürüne de sormuştu.
Genel Müdür, ikinci pistin ileride gerekli olacağını ama bunun için geç kalındığını söylemişti.
Bu konuyu kimsenin tam olarak bilmediğini iddia eden Bakan ise, pist yapmanın mümkün olmadığını ve bu nedenle hava alanının açıklanan tarihte kapanacağını söylemişti.
Velhasılıkelam, birileri havaalanının kapatılmasına karar verirken, Samsun halkına da bu çileyi çekmek kaldı.
Derdine yan Samsun.
Daha ne diyeyim.