bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçim Sonucunun Etkileri
Yazarlar // 27 Haziran 2018 Çarşamba 23:19

Ragıp GÖKER

Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlanan son seçim, sonuçları itibariyle çok konuşulacağı gibi, siyasetin yeniden dizaynı bakımından da önemli adımların atılmasını sağlayacaktır.

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Ki;

Başkanlık sistemi fiilen başladı zaten.

Seçim sonucunun siyasetim muhalefet kanadını da yeniden şekillendirmesi kaçınılmazdır artık.

CHP’de, dün toplanan Parti Meclisinden sonra Kılıçdaroğlu’ndan istifa açıklaması bekleyenler bir kere daha hayal kırıklığı yaşadılar.

Kılıçdaroğlu,’’koltuk sevdasıyla gelenlerin aramızda işi yok’’ diyerek, Muharrem İnce üzerinden başlatılacak olası bir Genel Başkanlık yarışı için savaşı başlatacak ilk ateşi açtı ama baskılara daha fazla direneceğini sanmam.

Bu yolun sonu İnce’nin CHP liderliğine çıkar.

CHP’nin oy kaybı, bir bölüm CHP seçmeninin HDPye oy vermesiyle açıklanamaz sadece.

Analizimize Samsun sonuçları üzerinden değerlendirmeyle başlayacak olursak mesela, listenin Samsun’daki oy kaybının nedenlerini sorgulayarak başlayalım.

İki Milletvekili çıkarmasına rağmen, CHP, son iki seçimde Samsun’da önemli ölçüde oy kaybetmiş.

Oy kayıplarının Havza ve Bafra’da yaşanması da ilginç.

Kemal Zeybek Havzalı biliyorsunuz.

Doktor olan eşinin görev yeri olması nedeniyle Neslihan Hancıoğlu da ‘’Bafralı’’ denilerek listeye konmuştu.

Samsun’da oy kaybının hesabı öncelikle doğal olarak listeyi sürükleyebileceği düşünülenlere sorulacaktır ama tek başına sorumlu onlar da değildir.

Samsun listesinin oluşmasında dahli oldukları bilinen Bülent Tezcan ve Haluk Koç, bu oy kaybından en az adaylar kadar sorumludurlar.

Bir hesap sorulacaksa bu iki isimden başlanmalıdır ama partinin tepe yönetiminde değişim olmadan bunun yapılması da şimdilik imkansız gibi görünüyor.

Böylece, Samsun’daki oy kaybından şimdilik sorumlu tutulacak olanlar önce adaylar, sonra da il ve ilçe yöneticileri olacaktır.

Kılıçdaroğlu, sorumluluğu  kabul etmeyip, Muharrem İnce ile savaş başlatmaya hazırlanıyorsa, Samsun sonucunun sorumluluğunu da Haluk Koç ve Bülent Tezcan üstlenmeyecektir.

Samsun’dan oy kaybına rağmen iki vekil çıkarıldı ama ikinci sandalye kıl payı kazanıldı.

Yönetim silkinip kendine gelmezse, önümüzdeki ilk seçimde CHP için iki sandalye hayal olacak gibi.

Demedi demeyin.