bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kendisini sevdirmek istemeyen polis
Yazarlar // 23 Mayıs 2013 Perşembe 06:53

Ragıp GÖKER

          Dün akşam gazeteden çıktıktan sonra eve doğru geliyordum ki, Gazi Park girişine denk gelen sokakta, yani Ulusoy' un köşesinde bir kalabalık gördüm.

          Merakla yaklaşınca da kalabalığın iki polis memuru ve biri yerde yatan iki gence baktığını ve kalabalıktan bazılarının  polis memurlarını suçlar şekilde mırıldandıklarına tanık oldum.

          Ne oluğunu merak edip sorduğumda, iki memurun o iki genci etkisiz hale getirmek için biraz uğraştığını, sonra da biber gazı ile amaçlarına ulaştıklarını öğrendim.

          Kalabalığın mırıldanmalarından  anladığım kadarıyla polis memurunun biber gazını sıkarken biraz abartmış olduğunu anladım.

          Gençler ne suç işlediler bilmiyorum, ya da bir suçları var mı onu da öğrenemedim. Ayrıntılar yarın nasıl olsa Polis Bülteninde yer alacaktır.

          Benim asıl merak ettiğim şudur:

          Polisimiz, son zamanlarda halkın kendisine olan sevgisini ve güvenini yitiriyor. Bunu yaparken de azami gayret sarfediyor. Aslında bunu polisimizin tümüne mal etmekte doğru değil. Bazı polise memurları diye düzeltmek daha doğru ifade biçimi olacaktır.

          Ki;

          İki memurdan birisinin bu yaşananlardan pek de hoşnut olmadığını gözlemledim.

         Buraya kadar durum olağan gibi görünüyor. Memurların biber gazını sıkarken ölçüyü kaçırmış oldukları da sıradan bir durum gibi algılanabilir. Haksız da sayılmaz böye düşünenler.

         Benim asıl üzerinde durmak istediğim  şudur:

         O iki gencin karakola götürülürken uğradıkları muamele insan onurunun kaldırabileceği ilçileri aşıyordu.

         Saat 18.23 sırlarıydı 55 A 7532 plakalı polis otosu olayın gerçekleştiği yere geldi. Belliki memurlardan birisi tarafından çağırılmıştı. Gençler elleri kelepçelenmiş biçimde araca bindiriliyordu ki, gence biber gazı sıkan o memurun öfkesi henüz geçmemişti anlaşılan. Gençler elleri kalepçeli olarak araca alınırken suratlarına ikişer yümruk vurmayı ihmal etmedi. Burada bir parantez açarak gelen ekibin hiç bir suçu ve olayda bir dahlinin olmadığını da söylemeliyim.

          O polis memuru muhtemelen gençleri araca bindirken başlattığı uygulamayı karakolda da devam ettirmek isteyecektir. Ama eminim ki amirleri buna asla ve kata izin vermeyecektir.

          Gençlerin araca alınırken dövüldüğünü gören kalabalıktan birçok kişinin memurlara karşı öfkesi daha da kabarmıştı.

          Belki gençler suçlu, belki polis memurları gerçekten de başlangıçta haklıydılar. Ama bir memurun uygulaması halkın gözaltına alınana değilde polise karşı öfke belirtileri sergilemesi manidardır aslında.

          Emniyet Müdürü İsmail Türkmeneli' nin böylesi uygulamalara izin vermeyeceğinden eminim. Bu durumu öğrense düzeltmek için gerekli önlemleri alacağını da biliyorum.

           Bu gibi münferit sayılabilecek olayların ülkenin önemli kurumlarından olan Emniyet teşkilatının bütününe mal etmenin yanlış olduğunu da biliyorum. Ama polis teşkilatını yönetenlerin küçük bir olayda bile halkın desteğini yitirmeye başlamanın ne kadar önemli olduğunu fark ettiklerini zannediyorum. Fakat Polis şeflerinin önlem almak için bir yerden başlamaları gerektiğinin de altını çizmek istiyorum.