bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İYİ Parti’nin 'Merkez'e Yürüyüşü
Yazarlar // 6 Nisan 2022 Çarşamba 01:08

Ragıp GÖKER

İYİ Parti'de teşkilatların kontrolü Koray Aydın'dan alındı.

Meral Akşener, bu hamleyle, teşkilatların kontrolünü eline aldı.

İYİ Parti'yi kuran kadrolar, ağırlıklı olarak MHP'den ayrılanlar tarafından oluştuğu bilinir.

Ki;

Meral Akşener, MHP'de Genel Başkanlığa aday olmayı planladığı için önü kesilmek istenmiş, daha sonra aralarında Koray Aydın, Musavat Dervişoğlu gibi etkili siyasetçilerle birlikte MHP'den ayrılıp İYİ Parti'yi kurmuştu.

Merkez Partisi olmak gibi bir iddiayla yola çıkılmıştı.

Ve fakat.

Koray Aydın teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olunca, İYİ Parti'nin teşkilatları da ülkücü kökenli siyasetçilerin kontrolünde oluşturulmuştu.

Samsun'u hatırlayın mesela.

Samsun teşkilatı da rahmetli İbrahim Özyer'in kontrolünde yapılanmıştı.

Ömer Süslü, Özyer'in talebiyle İl Başkanı olmuştu.

Gerek İbrahim Özyer ve gerekse Ömer Süslü'nin, ayrılmadan önce MHP'nin Samsun teşkilatlarındaki en etkili isimler olduğunu sanırım söylemeye gerek yoktur.

Tıpkı Koray Aydın gibi.

İYİ Parti'nin kuruluş aşamalarında, bu sütunlarda yazılanları okuyanlar, İYİ Parti'nin merkez siyasetini etkili partisi olabileceğini, eski DYP'li ve Anap'lılarda böyle bir beklentinin oluştuğuna dair görüşlere yer verdiğimizi hatırlayacaklardır.

Ve fakat.

Bir taraftan böyle bir beklentiyi yazarken,  İYİ Parti teşkilatlarının daha önce MHP içersinde etkin siyaset yapan kişilerin kontrolünde oluşturulduğunu, bu durumun da İYİ Parti'yi 'merkez' den uzaklaştıracağına dair endişeleri arttırdığını da yazmıştık.

Hatta..

Bu iddiamızı, İYİ Parti'nin bu yapılanma biçimiyle MHP'nin bir replikası gibi görüntü vereceğine kadar taşımıştık hatırlarsanız.

Akşener, İYİ Parti'deki son hamleyle en çok da Mustafa Mercan gibi, İYİ Parti'nin merkez siyasetine gönül verenlerin oylarını toplayacağına dair umut taşıyanları sevindirmiştir diye düşünüyorum.

Genç kuşaklar Mustafa Mercan’ı bilmezler ama bizim kuşağımız Mustafa Mercan’ın AP ve DYP’nin Samsun’daki en etkili isimlerinden biri olduğunu bilirler.

Mustafa Mercan’ın,  Akşener'in partinin kuruluş aşaması sırasında geldiği Samsun'daki konuşmasını dinledikten sonra yazımı hazırlamak için gazeteye dönerken Cumhuriyet Meydanında rastladığımda ''Akşener merkezin umudu olacak'' dediğini dün gibi hatırlıyorum.

Ve fakat.

İYİ Parti, merkez siyaseti destekleyenlerin umudu olarak doğmuş olsa da, ikinci bir MHP gibi kurgulanmıştı.

En azından teşkilat yapısı nedeniyle öyle bir görüntü vermişti.

İYİ parti belki de bu nedenle yüzde 14-15 bandına takıldı.

Ne artıyor, ne destekliyor.

Oysa Türk seçmeni yaklaşık 60 yıldan bu yana merkez sağ partileri iktidara getiriyor.

AK Parti'de 2002'de  ''Gömlek değiştirdik'' iddiasıyla yola çıkmış, sağ seçmenin oylarını toplayarak iktidara gelmişti.

Türkiye'de seçmenlerin sadece yaklaşık yüzde 30'u sol partilere oy verirken, oyların yüzde 70'ini sağ partiler özelliklede merkez sağdaki partiler alıyor.

Akşener de bunu görmüş olmalı.

Meral Akşener’in, MHP varken, ikinci bir MHP' gibi görüntü vermenin İYİ Parti'yi iktidara taşıyamayacağını anladığını düşünüyor ve parti yönetimindeki kadrolarda değişiklik hamlesini de buna bağlıyorum