bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gidenlerin Ardından
Yazarlar // 12 Nisan 2015 Pazar 00:00

Ragıp GÖKER

Önceki gün Ufuk Altuncu arayıp, "Ahmet Bey için ölüm yıldönümünde kelime- i tehvid okutacağız" dediğinde dünya işleriyle uğraşan bizler için zamanın ne çabuk geçtiğini bir kez daha anladım.
Zaman akıp gidiyor sahiden.
Daha dün gibi geliyor bize ama Ahmet Avni Altuncu'nun ahirte yolculuğuna başladığı o günün üzerinden dört yıl geçmiş.
Çocukları, Ahmet Bey için önceki akşam Büyük Camii'de Kuran okuttular.
Onu sevenler Büyük Camiin güzel sesli imamlarının okuduğu Kuran-ı Kerimi huşu içinde dinlerken başta Ahmet Bey olmak üzere ahirete göçmüş bütün
yakınları için dua ettiler.
Bilmeyenler için söyleyelim Rahmetli Ahmet Avni Altuncu 1979 yılında Ankara yakınlarında meydana gelen o uçak kazansında kaybettiğimiz Rahmetli Ağbeyi Tayyip Altuncu ile 1957 yılında kurdukları Fkk Güney Oto Lastik ve Takoz Sanayi firmasında binlerce insana iş vermiş birisidir.
Fkk Güney Oto Lastik ve Takoz Sanayi, Samsun'un faaliyetteki en eski firmalarından biridir.
Kauçuk ve lastikten otomotiv sektörü için süpansiyon araçları üreten FKK, işbirliği yaptığı Bayer'in geliştirdiği 'vulkollan' adlı özel ürünü kullanan ülkemizdeki tek firmadır.
Fkk, gerek kauçuk ve gerekse vulkollan ile uzun bir süredir, süspansiyon araçlarının yanı sıra değirmen ve matbaa merdaneleri, köprü mesnetlerini gibi
nesneleri de üretiyor. Ürünlerin bir bölümü iç piyasada tüketilirken, bir kısmı da başta avrupa ükeleri olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine ihraç eden
Fkk'nın yöneticileri, ülkemize döviz kazandıran firmalarımızdan biri olmanın haklı gururunu yaşıyor olmalılar.
Fkk. Kerimbey'deki iki tesisin yanı sıra biri Samsun Organize Sanayi Bölesinde, bir diğeri de Çorum Organize Sanayi bölgesinde olmak üzere dört fabrikada üretim yapıyor.
Fkk'nın Samsun'un faaliyette olan en köklü firmalarından biri olduğunu söyledik
ya, Fkk bünyesinden yine Samsun'un yüzakı olan SAMPA'yı da doğurmuş bir firmadır.
Önceki akşam bir gurup dostu ve yakınıyla birlikte ruhu için dualar okuduğumuz Rahmetli Ahmet Avni Altuncu'yu çok uzun zamandır tanırdım.
Tevazu sahibiydi ve tevazuun kendisine çok yakıştığı biriydi Ahmet Bey, yanında yüzlerce insan çalıştıran bir sanayici olarak, para ve itibar kazanmış biriydi ama onu fabrikası ve evinin dışında başka mekanlarda pek göremezdiniz.
Agbeyi Tayyip Beyle kurdukları Fkk ile 50 küsur yıl boyunca binlerce insana iş ve aş veren biri olalmanın yanı sıra Ahmet Bey, Samsun sanayinin gelişmesi için akıl yormuş birisidir.
Genç girişimciler için bir rol modeldir yani.
Onu vefatının dördüncü yıl dönümünde hayırla yad etmemizin nedeni de belki budur.
Siz ne düşünürsünüz bilmem ama bazen kendilerini eleştiriyor olsam da, Allah her birine uzun ve sağlıklı bir ömür vermesini dilediğim Cemal Yeşilyurt, Fahrettin Ulusoy gibi Samsun'da insanlara iş ve aş veren, üretimleriyle ülke ekonomisine katkıda bulunan iş adamlarımız hayırla yad edilmeyi hak ediyorlar.