bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Cumhuriyet Fazilettir
Yazarlar // 28 Ekim 2016 Cuma 11:12

Ragıp GÖKER

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’En büyük eserim’’ dediği Cumhuriyetimizin 93. yılını kutluyoruz.
Cumhuriyete ulaşmamız kolay olmadı.
Osman Gazi tarafından söğüt yakınlarında kurulan bir beylikten Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaklaşık 20 milyon metrekare alana ulaşan Osmanlı İmparatorluğu, çağın yeniliklerini takip etmekte zorlanınca, büyük bir imparatorluktan Sevr’i imzalayarak, tamamına yakını işgal edilmiş Anadolu’da dar bir alana sıkışmak zorunda kalmıştı.
Hicaz, Yemen, Kuzey Afrika, dahası vatan bildiğimiz Balkanları kaybetmiştik.
Payitahtımız olan İstanbul’da İngiliz’ler, Antep ve Maraş’ta Fransızlar, Antalya ve çevresinde İtalyanlar, Doğu Anadolu’da Ruslar ve Ermeniler, İzmir ve çevresinde ise Yunan askerleri vardı.
Anadolu topraklarının düşman çizmelerine teslim edilmesinin yanı sıra kapitülasyonlar nedeniyle iliğimize kadar sömürülüyorduk.
Bundan kurtulmak zordu ama imkansız değildi.
19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemal’in, Amasya tamiminde not düştüğü ‘’Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’’ sözü, Samsun’dan başlayan o kutlu yürüyüşte hedefe ulaşmak için ne kadar kararlı olduğumuzu anlatıyordu aslında.
Ancak bu hiç kolay olmadı.
Bir taraftan manda heveslileri, bir taraftan düşmanlarımızın yerli işbirlikçilerinin başlattığı isyanlara rağmen 9 Eylül 1920’de son Yunan askerinin İzmir’de denize dökülmesiyle taçlandırdığımız büyük zaferin sonucunda, yurdumuz düşman çizmeleri altında ezilmekten kurtulmuştu.
Büyük zaferin sonucunda 24 Temmuz 1923’de imzalanan Lozan antlaşmasıyla ülkemizin tapusunu yeniden kazanırken, batılıların bizi sömürmesine yol açan kapitülasyonlardan da kurtulmuş olduk.
Bugün Cumhuriyetimizin 93. yılını kutluyoruz ama hala içeride ve dışarıda düşmanlarımızla boğuşmak zorunda kalıyoruz.
Dün bağrımızda türemiş hainlerin katlettiği bir yiğit vatan evladını al bayrağa sarılı tabutla Vezirköprü’de sonsuzluğa uğurladık.
30 yılı aşkın süredir sonu gelmeyen şehit haberleriyle yüreğimizdeki sızı dinmiyor.
Yanı başımızda sürekli kanayan Ortadoğu’da bir birini boğazlayanların dilindeki ortak nidanın ‘Allahu ekber’ olması ise ne garip aslında.
Cumhuriyet devrimleri sayesinde böylesi belalardan şimdilik uzağız ama bizi o bataklığın içine çekmek ve yurdumuzdaki kardeş kavgasını körüklemek için düşmanlarımız sürekli prova yapıyor.

Büyük Atatürk ‘’Cumhuriyet fazilettir’’ demiş, ama ne yazık ki bunun kıymetini bilemiyoruz.
Türkiye Cumhuriyetini yıkmak isteyen hainlerin unuttuğu gerçek ise, yıkmak için bile onun sağladığı özgürlüklere ihtiyaç duymalarıdır.
En büyük bayram, bu bayram.
Kutlu olsun hepimize.