bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
CHP’nin Il Seçimi 2
Yazarlar // 30 Aralık 2015 Çarşamba 00:00

Ragıp GÖKER

CHP’nin hafta sonu yapılan il kongresine dair görüşlerimizi dün itibariyle yazmaya başlamıştık.
Dünkü yazımızı, partideki ‘ağır abilerin’ Dinçer Soylu’yu desteklemekten neden vazgeçtiklerini yazarak tamamlamış ve bugün, İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel’in neden aday olmadığını yazarak devam edeceğimizi duyurmuştuk.
Fatih Türkel meselesine geçmeden önce Dinçer Soylu ile ilgili bir anekdotu da yazarak yazımızın eksik kalan bölümünü tamamlayalım.
Dün akşam il kongresiyle ilgili bir haberin videosunu izlerken, Ladik İlçe Başkanının kongrede oy kullanamadığı anlatılıyordu.
O ilçe bakanının kimlik numarası hatalı yazılmış.
Bilerek yapılmış bir hata değilse, 17 ilçe başkanından birinin kimliğini doğru yazılmasını sağlayamayanların il başkanlığına aday olduğunu söyleme cesaretine şaşırmakla birlikte, neden arkalarında destek bulamadıklarına da şaşırmamak gerekiyormuş demek ki.

FATİH TÜRKEL NEDEN ADAY OLMADI

Diş Doktoru Bülent Arpat’ı medeni cesaretinden dolayı kutlamak gerektiğini düşünüyorum.
Süreçte adaylık için birçok isim üzerinde duruldu.
Tufan Akçagöz’ün Suat Binici tarafından desteklenmesi, Suat Binici’nin ekibindeki bazı kişileri kızdırdı.
Bu tezimizi, Binici’nin en yakınındaki kişiler olarak bilinen Aylin Tat ve Savaş Ovalı’nın kongrede yaptıkları konuşmaları örnek olarak verebiliriz.
Binici cephesinde tepkiler giderek artarken, 15 gün önce İlkadım ilçe Başkanı seçilmiş Fatih Türkel’in aday olacağı duyuruldu.
Gündeme bomba gibi düşen Türkel’in adaylığı ile ilgili haberler, gerginliği daha da artırdı.
Ve fakat
Bu haberlerin çıkması üzerine ilçe yönetiminden bazı kişilerin tepkisi de gecikmedi.
İlçe yöneticilerinin bazıları, toptan istifa ederek ilçe yönetimini düşüreceklerini söylemeye başladılar.
Hatta bazı delegelerin imza toplayarak olağanüstü kongreye gideceklerinin konuşulması üzerine, Fatih Türkel il başkanlığına aday olmayacağını açıklamak zorunda kaldı.

KEMAL ZEYBEK’İN AKÇAGÖZ’E DESTEĞİ
Suat Binici ile birlikte sürecin önemli aktörlerinden Kemal Zeybek’in, başlangıçta desteklediği Dinçer Soylu ile seçimin kazanılamayacağını mı anladı bilemem ama Dinçer Soylu’dan desteğini çektiği konuşulmaya başlandı.

Bunun üzerine Dinçer Soylu, adaylıktan çekildiğini açıklamak zorunda kaldı.
Kendisi bir açıklama yapmasa da Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci’nin görevinden ayrılarak il başkanlığı için aday olacağı bile konuşulur oldu.
Bu arada Suat Binici, Tufan Akçagöz’e desteği nedeniyle gurubundan gelen tepkileri göğüslemekte zorlandığı biliniyordu.
Suat Binici’nin da adaylığı konuşulmaya başlamışken, Suat Binici ve Kemal Zeybek’in işbirliği nedeniyle İlkadım’da seçimi kaybeden bir gurubun desteğini alan Naci Altuncu adaylığını açıkladı.
Kendisini destekleyen gurubun İlkadım seçimini kaybetmesi nedeniyle, yeterli delege desteği olmadan adaylığını açıklamasına şaşıranlar olmasına rağmen, Naci Altuncu’nun kongrede hatırı sayılır ölçüde oy almasını başarı olarak yorumlayanların sayısı da az değildi.
Tüm bunlar yaşanırken, Kemal Zeybek’in, kongrede Tufan Akçagöz’ü destekleyeceği öğrenildi.

Yarın, Atakum belediye başkan adaylığı kime söz verilmiş olabilir