bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Türkiye 'ERDOĞAN' dedi
GÜNCEL // 29 Mayıs 2023 Pazartesi 07:44 // Güncelleme: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 07:46
Türkiye 'ERDOĞAN' dedi
Yüzde 50+1'e ulaşılamaması nedeniyle ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı Seçimi, gerçekleştirildi. Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı desteklediği, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin tarafsız kalacağını açıkladığı ikinci tur seçiminde Türkiye'de 60 milyon ve Samsun'da ise 1 milyonun üzerinde vatandaş sandığa giderek oyunu kullandı. Samsun'da oy verme işlemi, 08.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. 3 bin 423 sandıkta oyların sayımı 17.00 sonrası yapıldı. Tek tek sandıktaki zarfları açan görevliler, sonuçları herkese göstererek, oyları kayıt altına aldı. Sandıklardan çıkan oylar, sayım işleminin ardından il ve ilçe seçim kurullarına ulaştırılmak üzere görevlilerle birlikte teslim yerlerine gönderildi. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52 oy alarak Cumhurbaşkanı seçildi. Rakibi Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 48 oy aldı. Samsun'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüzde 65'lik oy oranı ile destek verdi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

 

30 Mayıs'ta  İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı, il seçim kurullarına yapılacak itiraz süreci saat 17.00'de sona erecek ve en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak. 31 Mayıs'ta İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı, YSK'ye yapılacak itiraz süresi sona erecek. 1 Haziran'da İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak. YSK tarafından kesin seçim sonuçları Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.