bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ytü, Mustafa Kemal Atatürk’ü Andı
EĞİTİM // 10 Kasım 2015 Salı 00:00 // Güncelleme: 10 Kasım 2015 Salı 00:00

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’nci yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde törenle anıldı.

Ytü, Mustafa Kemal Atatürk’ü Andı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’nci yılında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)’nin Davutpaşa ve Beşiktaş kampüslerinde düzenlenen programla anıldı. Yıldız kampusünde yapılan programa YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Faruk Yiğit, Prof. Dr. Yusuf Ayvaz’ın yanı sıra akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 09.05’te Rektör Yüksek’in Atatürk büstüne çelenk koyması ve saygı duruşu ile başlayan program Oditoryum’da devam etti.

“GELECEĞİ DÜŞÜNEN GENÇLER YETİŞTİRMEK ATATÜRK GİBİ DÜŞÜNMENİN İLK ADIMIDIR”

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, uygarlık yolunda ilerlenen bu yüzyılda ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmenin Atatürk gibi düşünebilmenin ilk adımı olduğunu ifade etti.

Türk toplumunun her ferdinin üzerine düşen sorumluluğun farkında olması gerektiğini vurgulayan Rektör Yüksek, “Atatürk, sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiş bir liderdir. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejinin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ercan Karakoç da, “Milli Mücadele ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk” konulu bir sunum yaptı.

Konuşmaların ardından YTÜ Sadıka Sabancı Kreşi son sınıf öğrencileri Atatürk Çocukları koro gösterisini sundu. Program, YTÜ Sanat Tasarım Fakültesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Özel, Öğr. Gör. Özer Özel, Öğr. Gör. Levent Kaya ve Ar. Gör. Esra Berkman tarafından sunulan Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar müzik dinletisiyle sona erdi.

Programın ardından Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, törene katılan kreş öğrencilerine şeker dağıttı. Davutpaşa kampusünde düzenlenen programda, tarihi kışla önünde bir araya gelen akademik ve idari personel saat 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşının okunması ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Güner’in Atatürk büstüne çelenk koymasıyla program sona erdi.
Ytü, Mustafa Kemal Atatürk’ü Andı
Ytü, Mustafa Kemal Atatürk’ü Andı