bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İmam Hatip Lisesi’nde Mezuniyet Coşkusu
EĞİTİM // 14 Haziran 2016 Salı 00:00 // Güncelleme: 14 Haziran 2016 Salı 00:00

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında mezun olan 120 öğrencisi için mezuniyet töreni düzenledi.

İmam Hatip Lisesi’nde Mezuniyet Coşkusu
Okulun spor salonunda yapılan mezuniyet programında, okul 1.si Elif Betül Altun duygu ve düşüncelerini anlatan şiiri okurken, mezun olan 12. sınıf öğrencileri, 11. sınıf öğrencilerine yemin ederek bayrak teslimi yaptılar.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mezuniyet programında konuşma yapan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Zahit Köseoğlu, “Zamanla birçok şey değişti. Binalarımız değişti, yüz hatlarımız değişti, fiziki olarak değiştik, ilmen, ahlaken değiştik. Okulumuz değişti, okulumuzun yolları dahi değişti. Ama değişmeyen ve geçen zamana karşı dimdik ayakta duracak olan ve değişmeyen bir şey var. O da gençlerimizin sahip olduğu imam hatip sevdası. Bu sevda, bu taşıdıkları onur, bu taşıdıkları gurur, hiç bir zaman değişmeyecek değişse bile inşallah artarak devam edecek diye ümit ediyoruz” dedi.

“YAPMANIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ VAZİFE ALLAH’IN KULU, PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÜMMETİ OLMAK”

Konuşmasında öğrencilere seslenen Köseoğlu, “Sevgili gençlerim, sevgili genç kardeşlerim. Okulumuzda edinmiş olduğunuz tecrübe ve bilgi birikimi ile bundan sonra atacağınız adımlar hayatınızı şekillendirecek. Ancak burada özellikle sizden istediğimiz bir şey var ki bu buluşmamızda son dersimiz olsun. Son dersteymiş gibi bu öğretmeninizden son kez bir şeyler dinliyormuş gibi dinlerseniz iki satır bir şey söyleyeceğim. Sizler nerede olursanız olun Kur’an-ı kılavuz, Resulullah Efendimizi rehber edinecek, hayatı dosdoğru ölçülerle yaşayacak, edep ve hayayı kuşanacak, dünya üzerindeki mazlumları gözetecek, sizlerden yardım bekleyen, kan ve göz yaşı döken bütün insanlığa çare olmak için gayret göstereceksiniz. Yapmanız gereken en önemli vazife Allah’ın kulu, Peygamber Efendimizin ümmeti olmak. Çünkü birçok sınava girdiniz sınavın neticesinde doksan aldınız, yüz aldınız, seksen aldınız bazen kırık notlar aldınız. Ama asıl sınav bu dünya üzerinde son nefesimize kadar devam eden ahirete tabi olan sınavdır. İşte Rabbim o gün cevap kâğıdınızı tabiri caizse amel defterimizi inşallah sağ tarafımızdan verilenlerden eyler. İnşallah ‘ey Ayşe kulum, ey Ahmet kulum aferin sana sen bu sınavı hakkıyla layıkıyla verdin seni tebrik ediyorum’ diyenlerden oluruz” diye konuştu.

Büyük bir coşkuyla devam eden mezuniyet programında, mezun olan öğrenciler mezuniyet pastasını kestikten sonra, sınıf öğretmenleri tarafından tek tek tebrik edilerek diplomalarını aldı. Mezuniyet programı, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Birincisi Elif Betül Altun, mezuniyet kütüğüne isminin bulunduğu plakayı çakması ve öğrencilerin keplerini atmasıyla sona erdi.

İmam Hatip Lisesi’nde Mezuniyet Coşkusu
İmam Hatip Lisesi’nde Mezuniyet Coşkusu