bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Deveci: Gelecek için eğitim
EĞİTİM // 25 Kasım 2020 Çarşamba 10:13 // Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 10:13
Deveci: Gelecek için eğitim

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Samsunlu kadınlar tarafından gerçekleştirilen buluşmada konuşan ve 24 Kasım'ın Türkiye'de aydınlanma hareketinin başladığı gün olduğunu belirten Başkan Deveci, “Mustafa Kemal Atatürk, hem iyi bir savaşçı, hem iyi bir lider hem de büyük bir eğitimcidir” dedi.


Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci Samsunlu kadınların Atakum Kültür ve Eğlence Merkezi'nde gerçekleştirdiği buluşmaya katıldı. 24 Kasım 1928'in Türkiye'de aydınlanma hareketinin başladığı gün olduğunu belirten Başkan Cemil Deveci, “Bugün önemli bir gün. Cumhuriyeti taçlandıran, cumhuriyeti bugünlere taşıyan sürecin, politikaların başlatıldığı ve ilk adımının atıldığı gündür. Bugün millet mekteplerinin açıldığı, onun genel başkanlığını ve Başöğretmenliğini Mustafa Kemal Atatürk'ün kabul ettiği gündür. Mustafa Kemal Atatürk, hem iyi bir savaşçı, hem iyi bir lider hem de büyük bir eğitimcidir. Nereden biliyorum? Ankara'nın yakınında düşman askerleri var, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kayseri'ye taşınmak isteniyor. Ordusunun başındaki Mustafa Kemal bırakıyor orduyu geliyor Ankara'ya. Eğitim Şura'sını topluyor. Savaşı kazanacağından emin. Türkiye'nin bağımsızlığını kazanacağından ve geleceğinden emin. Türkiye'nin nasıl yapılandırılmasına ilişkin ya da kuracağı sistemin ne üzerine dayandıracağına ilişkin kararları var. Onun da birinci ve temel unsuru eğitim. O gün, Türkiye'nin geleceği için Eğitim Şurası'nı topluyor. Böyle bir lideri var Türkiye'nin, böyle lideri var Anadolu coğrafyasında yaşayan bizlerin” diye konuştu.