bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Rektörü Dinlerken
Yazarlar // 2 Haziran 2016 Perşembe 00:00

Ragıp GÖKER

ÖMÜ Rektörü Hüseyin Akan’ı, 8 yıllık görev süresini anlattığı Basın Toplantısında dinledim.
Üniversitenin özelleştirilen Konukevindeki Hoşkadem salonundaki toplantının ana gündemini Üniversite Sanayi işbirliği oluşturdu.
Bir üniversitenin başarısını, ya da başarısızlığını, üniversitenin şehirle ve de özellikle sanayi ile işbirliği yapıp yapmadığı ile ölçmek tek yöntem olamaz elbette.
Ve fakat
Rektörün, 8 yıllık görev süresini değerlendirdiği basın toplantısını bu konu üzerine oturtmasının bir sebebi var elbette.
Biliyorsunuz önümüzdeki ay birçok üniversiteyle birlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesine de yeni rektör seçilecek.
Şu an 15 dolayında aday rektör olmak için yarışıyor.
Hedef HALK, rektör adaylarının öz geçmişini ve projelerini yayınlıyor.
Gazeteyi ziyaret eden bazı rektör adaylarıyla yaptığımız röportajları da yayınladık.
Tüm adayların en çok önem verdiği projenin üniversite- sanayi işbirliği olduğu anlaşılıyor.
Üniversite – sanayi işbirliği konusunda bir sorun yaşandığı muhakkak.
40 yıla yaklaşan meslek yaşamım boyunca bu konudan şikayet edildiğini onlarca defa dinledim.
Daha önce de yazdığım gibi sorunun kaynağı asla tek taraflı değil.
Üniversitelerin şehirle ve özellikle de sanayi ile işbirliği yapmada pek istekli olmadıkları zaten biliniyor ama aynı isteksizliğin sanayicide de olduğunu söylemek lazım.
Bilgi değerlidir ama sanayici bilgiye bedava ulaşmak istiyor.
Bütün adayların üniversite – sanayi işbirliğini oluşturmaktan söz etmesi Rektör Beyi rahatsız etmiş olmalı.
Rektör Bey, üniversite bünyesinde teknopark oluşturarak bu sorunu aşmada önemli bir mesafe kat ettiklerini iddia ediyor.
Teknopark bünyesinde 42 firma tarafından 49 proje üzerinde çalışıldığını ve bunların arasında bitenlerin olduğunu da söylüyor Rektör Prof. Dr Hüseyin Akan.
Rektör ayrıca, 8 yıllık görev süresince gerçekleşmesinden onur duyduğu bir başka projenin de Ballıca’daki Havacılık okulu olduğunu beliriyor.
Balıca’da 64 öğrenci ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğünün gönderdiği 3 adayının da pilotluk eğitimi adlığını vurgu yapan Rektör Bey, Basın Toplantısının son bölümünde tıp fakültesinin zararına ve üniversitenin akademik başarısına değindi.
Hastanedeki zararın yüzde 30’lar düzeyinde olduğunu bildiren Rektör Akan, ‘’Bizim zararımız yüzde 30 dolayında ama birçok fakülte hastanesinin zararı yüzde yüz dolayındadır. Üniversiteler arası bilimsel makale yayınlamak için ülkemizde iki yıldan bu yana bir sıralama yapılmıyor ama önceki sıralamalara göre makale yayınlama konusunda üniversitenin 11. sırada olduğunu söyleyebilirim’’ dedi.