bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Masraflar kimden alınacak
Yazarlar // 29 Kasım 2018 Perşembe 09:55

İsmail BAŞARAN

Samsunlunun adı üzerinde yoğunlaştığı Zihni Şahin maalesef AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmadı.

Samsunlunun bu konudaki tepkileri büyük oldu. Bu tepki sandığa yansır mı bunu elbette zaman gösterecek. Yansımanın gerçekleşmesi için öncelikle diğer siyasi partilerin adaylarını açıklaması gerekiyor.

Peki, bu adaylar açıklandı mı, hayır.

Acaba neden?

Aday mı bulamıyor diğer partiler?

Belki yine tek aday gösterecekler belki kaybederlerse hep birlikte kaybetmiş olacaklar ve sonra da kapıya kilit vuracaklar.

Veya AK Parti seçimi kaybederse bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle seçim iptal edilecek ve kimse sesini bile çıkaramayacak.

Ben işin o tarafında değilim. Samsun’un içinde ve ilçelerinde Zihni Şahin’in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halen afişleri asılı duruyor. Bu afişler kim tarafından kaç liraya yaptırıldı? Kent mobilyası denilen yerlerde vatandaşın ücretle reklamlarını yaptırabildikleri ortadayken Zihni Şahin’in bu fişlerinden ücret alındı mı?

Yok, başkan diye ücret alınmadıysa bu bir hakkı gasp değil mi? Vatandaşa ücretli, başkana ücretsiz, olunca yetim hakkı yenmiş olmuyor mu?

Hem de AK Parti ve belediye başkanı tarafından?

 

KİM ADAY GÖSTERİLECEK?

Toplumda “Ayakkabının kalleşi ayağı arkadan vurur” diye bir söz vardır. Bu sözü hatırladıkça birçok aday adayı bulunan CHP’den Atakum’da kimin aday gösterileceği geliyor aklıma.

Öyle ya, aday gösterilen isim sevinecek, gösterilmeyenler ise içten içe kıskanacak belki sandığa bile gitmeyecek. Belli olmaz bu, ancak insanlar duygularıyla yaşarlar.

Çok az bir zaman kaldı, bu sorunun yanıtını hep birlikte alacağız. Bakalım gösterilen adayla hangi isimler birlikte sahada olacak hangileri dinlenmek için köşelerine çekilecek. 

YİĞİT MUHTAC OLMUŞ

Mahsuni Şerif türküsüdür ve dillere pelesenk olmuştur. Yıllar önce yazılmış ve neredeyse okumayan türkücü kalmamıştır.

“Yoksulun sırtından doyan doyana

Bunu gören yürek nasıl dayana

Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana

Bilmem söylesem mi söylemesem mi?”

Soğan kıtlığı ve fiyatların yüksekliği depolara yapılan baskınlar konuşuluyor.

Ancak yapılan baskınlarda bu soğanları kimlerin ve hangi partiye mensup oldukları açıklanmıyor.

Soğanın neden depolandığı ve fiyatlarıyla neden oynandığının altındaki gerçekler acaba araştırılıyor mu? Bu işin sonunda Türkiye’nin yurt dışından  soğan ithal etmesi de gelecek mi ve ithalatı kimleri yapacağı vatandaşın yine nasıl soyulacağı düşünülsün biraz.

Hadi petrolümüz yok fiyatlar arttıkça artıyor.

Buğday üretimimiz azaldı un üretimimiz azaldı. Soğan üretimimiz de mi azaldı?

Birkaç stokçu yakalanıp cezalandırılırsa bakın fiyatlar nasıl düşecek, o zaman da yiğit kuru soğana muhtaç olmayacak.

GÜNÜN SÖZÜ

Büyük insan büyüklüğünü, kendisinden küçük insanlara karşı davranışlarıyla gösterir. (Thomas Carlyle)