limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Kılıçdaroğlu 'Adayım' Dedi mi, Demedi mi...
Yazarlar // 24 Mayıs 2022 Salı 22:53

Ragıp GÖKER

Sabah'ın Başyazarı Mehmet Barlas'ın dünkü yazısında ''CHP'nin Maltepe cumartesi günü Maltepe'de yaptığı miting daha önceki CHP mitinglerine göre görkemliydi'' şeklindeki tespitine göre, CHP iyi bir iş başarmış olmalı.
Üstelik Maltepe'de yapılmış olmasına rağmen daha öne o mitingin Bursa'da yapılması planlanmıştı biliyorsunuz.
CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza nedeniyle, cumartesi günü Maltepe'de yaptığı miting daha önceki CHP mitinglerine göre görkemliydi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Mayıs'ta Kaftancıoğlu'na detsk vermek amacıyla geldiği İstanbul'da, Bursa programının iptal edildiğini ve mitingin 21 Mayıs'ta İstanbul'daki Maltepe meydanında yapılacağını açıklamıştı.
CHP il örgütünün mitinge hazırlanmak amacıyla önlerinde sadece bir hafta gibi süre kalmıştı aslında.
Buna rağmen, başarılı olmuşlar anlaşılan.
Maltepe'de önemli bir kalabalık vardı.
Ki;
Mehmet Barlas da, her zamankinden görkemli bulduğuna göre Canan Kaftancıoğlu, önemli bir işe daha imza atmış anlaşılan.
Bu nedenle mitingin başarısında önemli paylardan birinin Kaftancıoğlu'na ait olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım.
Bu tespitin ardından mitingin ana teması olan ve en çok merak edilen konuların başında gelen Kılıçdaroğlu ''Adayım'' dedi mi, demedi mi? Sorusuna cevap arayalım.
CHP'nin  'Milletin Sesi' adını verdiği mitingde Kılıçdaroğlu, net bir şekilde ''Adayım'' demedi belki ama aday olmak istediğini güçlü bir şekilde hissettirdi aslında.
Dikkat ederseniz, daha önceki konuşmalarında sorunlara yaklaşımı daima ''Dostlarımızla çözeceğiz'' şeklinde vurguyla dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasının satır aralarında yine ''Birlikte başaracağız'' dese de Maltepe’deki mkonuşmasında ''Biz birlikte iktidar oluyoruz. Ben, iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim. Ben neysem oyum! Nerede durduğumu biliyorsunuz ve bunu değiştirmek niyetinde değilim. Kibar olmayı, dinlemeyi, anlamayı, dezavantajlı olanların derdine koşmayı değiştiremem. Değiştirmeyeceğim. Tam aksine, inadına koşacağım'' derken, daha güçlü şekildeki ''Ben'' vurgusu dikkat çekiciydi.
Millet İtifakı'nın adayının kim olacağına elbette 6'lı masanın paydaşı olan partilerin liderleri karar verecektir.
Kılıçdaroğlu aday olmayı istiyor.
Maltepe mitingi de gösterdi ki, bu isteğine halktan güçlü bir destek aldığı da anlaşılıyor.
Millet İttifakı'nın bileşenleri, Kılıçdaroğlu adaylığına şimdilik ''Evet'' demeyeceklerdir belki ancak, CHP'nin Anadolu'da yapacağı mitingler de aynı coşku oluşursa, 6'lı masanın liderleri de Kılıçdaroğlu'nun bu talebine kayıtsız kalamayacaklardır.
Peki Kılıçdaroğlu ''Aday olmalı mı?'' diye soracak olursanız.
Bu soruya verilecek yanıtım şudur:
Cumhurbaşkanlığı makamı ülkemdeki en yüce makamdır.
Her Türk vatandaşı elbette Cumhurbaşkanı olmak ister.
Kılıçdaroğlu da ister ve bir parti lideri olarak da bu onun en doğal hakkıdır.
Ve fakat.
CHP'nin ve de özellikle Millet İttifakı'nın paydaşları için amaç sadece Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak ve sadece Erdoğan'ı yenme isteğiyle sınırlı olmamalıdır.
Bunu doğru bulmam ki, ittifakın paydaşlarının da bu amaç doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyemem.
Böyle bir bulguya da rastlamadım henüz çünkü.
CHP'de, Millet İttifakı'nın diğer paydaşları da, Türkiye'de köklü bir değişimden söz ediyorlar zira.
Millet ittifakı, Türkiye'de bir zihniyet değişimi gerçekleştirmek istiyorlarsa, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak elbette bunun ilk adımı olacaktır ancak, milletin önüne daha kapsamlı bir program konulmalıdır.
Seçime şunun şurasında bir yıl kadar bir süre kaldı.
Destek verenler, Millet İttifakı’ndan böyle bir programı bekliyorlar.
Zaman da daralıyor.
Meramımı anlatabildim sanırım.