limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Kalpar'ın Isyanı
Yazarlar // 23 Aralık 2013 Pazartesi 00:00

Ragıp GÖKER

Maça mağlup başladık.

Fatih Kılıçkaya ceza alanımızda kalecimiz Soner Şahin’e geri pas vermek isterken rakip futbolcu Murat Gürbüzerol’a adeta asist yaptı. Daha 4. dakikaydı ve 1-0 geriye düşmüştük. 10 hafta üst üste kazanan bir rakiple oynuyorduk, maçı çevirmek hiç kolay olmayacaktı.

Savunmamızın göbeğindeki iki stoperimiz haftalardır alarm veriyor. Savunmada pozisyon hatası yaptıkları gibi hücuma çıkarken bütün topları rakibe bırakıyorlar.

Hüseyin Kaplar, Erdem Şen’i kulübede oturtmayı tercih etmişti ama takımını yine de sahaya çift ön liberolu sisteme dayanan bir oyun planıyla çıkarmıştı. Erdem’in yerine Turgay Gölbaşı ilk 11’deydi. Adnan bu defa çok kötü oynuyordu. Turgay’ın sakatlanması nedeniyle oyuna giren Erdem Şen orta alanımızı toparlayan isim oldu.

Musa Sinan Yılmazer ve Musa Aydın da Manisa maçının iyi oyuncularıydı ama maçın kahramanı Aminu Umar’dı. Hücumda da vardı takım savunmasında da. Arkadaşlarının yardımına ilk o koşan da oydu.

Kalpar’ı Canberk Aydın tercihi nedeniyle bir kere daha kutlamak isterim. Canberk Aydın için biz her seferinde ‘Sağ bek oyuncusu değil’’ diyoruz ama o her seferinde oyununun üzerine bir şeyler koyarak kendisini geliştiriyor. Dün kazanan takımın etkili oyuncularındandı. Hüseyin Kalpar’ı bu tercihinden dolayı kutlarken Canberk Aydın, hocasını utandırmadığı gibi ‘’Ondan sağ bek olmaz’’diyen bizleri de mahcup ettiği için ayrıca övgüyü hak etmiştir.

Takımımızın kazanma hırsı yerindeydi. Benim bizim takımızın en fazla beğendiğim tarafı da budur zaten. Bizim takımda bir kişilik oluşmuş, kazanmak istiyorlar sürekli. Bunu da Hüseyin Kaplar sağlamıştır.

Hüseyin Kalpar’ın Samsun’da zor şartlarda görev yaptığını bilenlerdenim.  Tabiri caizse bugüne kadar ‘’Gıkını’’ çıkarmamıştır. Samsunspor ekonomik sorunlar yaşıyor, bu hepimizin malumu bir durumdur.  Ama sorunlar nedeniyle oluşan huzursuzluk takımada sirayet etmek üzeredir.

Hüseyin Kaplar nihayet maç sonrası basın toplantısında bunun ilk işaretini vermiştir.

Hüseyin Kaplar, ‘’Takımın galibiyetine sevinmeyen yönetici kılıklı kişiler var’’ diyerek sert bir çıkış yaptı. Basın toplantısında maçı değerlendirmek yerine bu duruma dikkat çekmeye çalıştı.

Kaplar, ‘’Takımı ve beni eleştirirken bunları da görün’’ der gibi Samsun basınını da hedef tahtasına koydu. Kalpar’ın bu çıkışını doğru bulmayan arkadaşlarım var, bir derece onlar da haklıdır. Bu açıklamaların yapılacağı yer maç sonrası basın toplantısı olmamalıdır.

Öyle anlaşılıyor ki ekonomik sıkıntı tavan yapmış durumdadır.  Önümüzdeki hafta Kahramanmaraş ile ilk yarının son maçını oynayacağız. Şartlar düzeltilmezse Kaplar bu çıkışıyla lig’in ikinci yarısında takımın başında olmayacağına dair ilk işareti vermiştir bana göre.

Ben Samsunspor takımının yoluna Hüseyin Kaplar ile devam etmesinin doğru olacağına inananlardanım. Sorun nereden kaynaklanıyor bu soruya cevap bulmak zorundayız. Kulübe para geldiği ama oyuncuların ve teknik heyetin para alamadığı söyleniyor. Bu iddialar ne derece doğrudur bilemem, kulüp yönetiminin bu konuda bir an önce bir açıklama yapması elzem olmuştur.

Her şeye rağmen dün yine maçın başında geriye düşmüş olmalarına rağmen sahada kahramanca savaşarak maçı kazanan takımımızın oyuncularını ve maça zamanında müdahaleler yapan teknik direktörümüz Hüseyin Kalpar’ı ve arkadaşlarını da kutlamak isterim.