bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İğneden İpliğe Zam
Yazarlar // 3 Aralık 2021 Cuma 13:04

İsmail BAŞARAN

Ekonominin uçtuğunu söyleyenler amiyane tabirle işkembeden atıyorlar. İktidar yapılan zamların çarşı ve pazara nasıl yansıdığını bile bilmiyor. Belki biliyorlar da söylemeye cesaret edemiyorlar, halkın içine çıkmaya cesaret edemedikleri gibi.

Çay ve simidin fiyatlarının artmasından sonra simitçiler işlerinin düştüğünü çay ocakları işletmecileri ise işyerine gelip gidenin sayısının azaldığını, gelenlerin bir veya iki çay içip bir saat oturduklarını belirtiyorlar kısaca işlerin kesatlığından yakınıyorlar.

Türkiye’nin ekonomik olarak uçtuğunu söyleyen iktidar yanlıları uçmak bir tarafa ekonominin kanatlarının kırıldığını ve çakılmakta olduğunu görmüyorlar. Belki görüyorlar ve zamların açtığı yarayı iliklerine kadar hissediyorlar da söylemeyemiyorlar. İnsanlar acaba iktidardan korkularından çekindikleri için mi konuşamıyorlar? Oysa sustukça zamların daha çok geleceğinden haberdar değiller.

Akaryakıt fiyatları arttı, döviz aldı başını gitti, simit lüks oldu, çay simit fakirin ekmeğiydi, fakir artık bunu da yiyemez duruma geldi. Bir simidin üç liradan yukarı fiyatlara satıldığı ve gramajının düştüğü, çayın bardağının da esnaf kahvelerinde bile üç lirayı geçtiğini görüyor ve yaşıyor vatandaşlar. İşleri kesat olanlar yandım Allah derken, bugün zamlar açıklanıyor.

Son günlerde sokakta, evde, işte ve sosyal medyada en çok konuşulan konuların başını ‘zamlar’ çekiyor. Zamların yoğunluğunu ifade etmek için kullanılan “iğneden ipliğe zam” sözündeki iğne ve iplik fiyatları da yaklaşık yüzde 100 zamlandı.

Bakalım çalışanların maaşlarına ne kadar zam geliyor bugün, yeterli olacak mı, çalışanlar verilen rakamları beğeneceklermi, beğenmezlerse ne yapacaklar? Bir simit ve bir çay beş liranın üzerinde, yanında arkadaşın varsa eder on lira. Kısaca çay simit bile lüks olmuş.

Allah sonumuzu hayır eylesin diyeceğim de diyemiyorum. Çünkü beni yaratırken akıl fikir veren yaratanın “sana alık fikir verdim neden kullanmıyorsun” diye sormasından korkuyorum. O akıl ve fikrimi önüme sandık geldiğinde kullanacağım.

 

DOĞRUYU SÖYLEMEK

Her zaman doğruyu söylerseniz daha önce ne dediğinizi hatırlamak için düşünmenize gerek kalmaz. Bu söz sizlere neler hatırlatıyor bilemem de bana hatırlattığı AK Parti yöneticilerinden bazılarının işçi ve emekliye gerektiği kadar zam verileceği yolundaki cümleydi.

Soruyorum şimdi: İşçi ve çalışan kardeşler, emekli kardeşler ağabeyler yapılan zamlarla hak ettiğinizi alıyor musunuz, açıklanan zamlar hoşunuza gitti mi?

Söylediklerinizi duyar gibiyim, girmedi diyorsunuz.  Benim de gitmedi. Kime sordumsa çalışana hakkının verilmediğini Hükümetin yine TÜİK tarafından doğru olmadığı artık halkın her kesimi tarafından bilinen rakamların temel olarak alındığını anladınız herhalde. Artık ben iktidar tarafından söylenen sözlere inanmıyorum, verilen sözlere de güvenmiyorum.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bildiğim tek şaşmaz kural bütün kuralların şaştığıdır.