limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Erteleme Myk'dan Kaynaklanıyor
Yazarlar // 10 Aralık 2013 Salı 00:00

Ragıp GÖKER

Adaylığı ile ilgili açıklamanın ertelendiği haberi vardı gazetelerde. Bunun üzerine Tarık Cengiz’i aradım.

Bende diğer insanlar gibi merak ettim.

“Bir sıkıntımı var?” diye sordum.

Bir problemin olmadığını söyledi Tarık Cengiz, erteleme nedeninin MYK toplantısının 15 Aralık’tan 22 Aralık tarihine alınmış olmasından kaynakladığını söyledi.

Hafta sonunu Samsun’da geçirdi Tarık Cengiz, bir ev kiralamış “Hayırlı olsun, güle güle oturun” dedim.

“İhsan Beyle komşu oldum” diye cevap verdi, “Güle güle oturun” dileğime.

“Ne güzel, elinizden tutar sizin için oy da ister, isabet olmuş” dedim, bu defada.

Biliyorsunuz, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan’ın, Tarık Cengiz’in adaylığına karşı çıktığı, sürecin bu nedenle uzadığı iddia edilmişti.

Bu nedenle Tarık Cengiz’in İhsan Kalkavan’ın da oturduğu siteden ev kiralamış olması isabet olmuş.

“Samsun’da insanlarla iç içe olmak istiyorum,  ben çalışmalarına ara vermeden devam ediyorum” diye açıkladı Samsun’dan ev kiralama nedenini Tarık Cengiz.

Anlaşılan Tarık Cengiz, adaylık açıklamasının 22 Mart tarihine ertelenmiş olmasını fazla kafasına takmamış, bu süreci sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle istişare ederek geçireceğini, STK temsilcilerinin görüşlerini seçim stratejisinin oluşması sırasında çok önemli bulduğunu söylüyor Tarık Cengiz.

Bu arada CHP’nin İlkadım Adayı Vedat Yılmaz da seçim karargahını oluşturdu. Çiftlik Caddesi üzerinde bir yakınına ait daireyi karargah olarak düzenleyen Vedat Yılmaz, buna rağmen seçim çalışmalarına MYK’nın açıklamasından sonra başlamayı düşünüyor.

Vedat Yılmaz ilkelidir” dersem, diğerlerine haksızlık etmekten korkarım. Bu bakımdan Vedat Bey için “Kuralcıdır” tanımlaması daha uygun olur.

Bu gibi ayrıntılara çok fazla dikkat eder yani.

İşine odaklanır bu nedenle gösterişten uzak durur Vedat Yılmaz. Gazi’nin en başarılı belediye başkanı olarak bilindiği dönemde bile seçimi kaybetmesi propaganda eksikliğine bağlanmıştı.

Demem o ki;

Vedat Yılmaz 22 Aralık tarihinden sonra tam anlamıyla sahada olacak. İlkadım İlçesinin seçmeni Tarık Cengiz ve Vedat Yılmaz’ı İlkadım’ın sokaklarında kol kola görmek için 22 Aralık tarihinden sonrasını bekleyecek.