bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bugün Bayram
Yazarlar // 30 Ağustos 2019 Cuma 20:44

Ragıp GÖKER

Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu toprakları, 1071 yılında kazandığımız Malazgirt zaferinden sonra vatan yaptık.

Ve fakat.

Bu topraklarda beylikten doğup, bir cihan imparatorluğuna dönüşmüş koca devletin, kimi basiretsizlikler, kimi ihanetler nedeniyle parçalanmasına engel olamadık.

Dünyanın en büyük toprak parçasına sahip devletini kurmuştuk ama Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkığı sıralarda Türk Milleti, Anadolu’da küçük bir toprak parçasıyla yetinmek zorunda kalmıştı.

Büyük kurtarıcının, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yaktığı meşale ile Türk Milleti, ‘’Milleti, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’’ denilen Amasya Tamimi ile düşman işgalinin kabul edilmeyeceğini bütün dünyaya haykırmıştı.

Erzurum ve Sivas Kongrelerinden sonra Ankara’da toplanan Büyük Millet Meclisi’nin Başkomutanlık yetkisini verdiği Gazi Mustafa Kemal’in Sakarya Meydan Muharebesi sürerken söylediği ‘’Hattı müdafaa yoktur, satı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır’’ sözleriyle Türk Milletine bağımsızlık müjdeleniyordu.

26 Ağustos sabahı saat 05’de başladı Büyük Taarruz.

Ve düşmanın 9 Eylül’de İzmir’den denize dökülmesiyle son buldu ama Büyük Taarruz’da zafer 30 Ağustos’ta gelmişti aslında.

Sultan Alpaslan’ın 26 Ağustos 1071’de bize vatan yaptığı bu topraklar, 844 yıl sonra 15 Mayıs 1915’de Yunan ordularının İzmir’e çıkmasıyla kirletilmişti ama 30 Ağustos’ta kazanılan büyük zaferle, yeniden temizlenmiş oldu.

Son yıllarda 30 Ağustos’un önemini umursamaz olmuştuk.

Dört bir yanımız ateş çemberi oysa.

Bu da yetmezmiş gibi birliğimizi bozmak isteyen ihanet şebekeleri, bu topraklarda kin ve nefret tohumları ekmeye devam ediyorlar.

30 Ağustos’un önemini anlamaya en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz.

Bugün Bayram.

Bütün coşkumla..

Kutlu olsun.