bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bu Seçimin Anlattıkları
Yazarlar // 5 Nisan 2019 Cuma 23:18

Ragıp GÖKER

Son seçimlerde dengeli bir propaganda dönemi yaşanmıyor.

AK Parti, iktidar olmanın bütün avantajlarını kullanıyor.

Türkiye genelinde dair değerlendirmemizi daha önce yazmıştık zaten ama bizi daha çok ilgilendirdiği için Samsun sonuçları üzerine değerlendirme yapmaya devam edeceksek, bizim için olmasa da, birçok kişi için sürpriz olarak değerlendirilen İlkadım ve Atakum’un seçim sonuçları üzerinden devam etmek isterim.

‘’Büyükşehir değerlendirmeye değer değil mi?’’ diye soracak olursanız, o konudaki düşüncelerimi daha önce yazmıştım.

Güney ilçelerindeki üstünlüğü nedeniyle Erhan Usta’nın seçilme şansını yüksek bulduğumu ama özellikle miting fiyaskosunun etkisiyle sandıkta gömüldüğüne dair bilgiyi yinelemeye gerek yok sanırım.

Kim proje adaydı.

Bu konuda Erhan Usta ile Hayati Tekin arasında karşılıklı suçlamalar bir süre daha sürecektir.

Taraf olmak istemem ama bu konuda kimin haklı olduğunu anlayabilmek için İYİ Parti’nin ilk öne kime adaylık teklif ettiğini bilmek gerekir.

İYİ Parti’nin,  GİK Üyesi ve aynı zamanda Akşener’in danışmanı olan Ayhan Bölükbaşı tarafından Hayati Tekin’e ‘’Samsun’un vebali senin omuzlarında‘’ denilerek adaylık teklifi yapıldığında, Erhan Usta henüz MHP milletvekiliydi ama buna rağmen İYİ Parti, ihracından sonra Usta’ya da teklif yaptı.

İYİ Parti, Usta’nın teklifine ‘’Evet’’ demesini bekledi ama gelen yanıt ‘’Hayır’’ şeklinde olmuştu.

Sonuçta Erhan Usta bağımsız aday olarak seçimlere katılma kararı almıştı ancak, İYİ Parti’nin Büyükşehir adayını açıklaması da oldukça gecikmişti.

Üç adaylı bir yarışta AK Parti’nin büyük oy potansiyeline sahip Samsun’da Büyükşehir’i kazanması olağan karşılanmalıdır.

Bu nedenle karşılıklı suçlamalara da bir son verilmelidir.

AK Parti Büyükşehir’i kazandı ama Samsun’da geçerli oy sayısının yarısına denk gelen İlkadım ve Atakum’u kaybetti.

Seçim bitti ama iki büyük ilçenin kaybedilme nedenleri, AK Parti içinde çok tartışılacaktır.

Atakum’a aday olmasına rağmen seçim sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmanın bütün avantajlarını kullanan Zihni Şahin’in seçimi kaybetmesi nedeniyle suçlanacaktır ama parti içersinde Şahin’in aday olmasını sağlayanlar daha çok konuşulacak gibi.

Zihni Şahin’in siyasi yaşamı son bulmuş olabilir ama O’nun Atakum’a aday yapılması için kariyerini ortaya koyanların da bir bedel ödemesi istenecektir.

Erdoğan Tok’un da, belediyenin bütün olanakları elindeyken İlkadım’da seçim kaybetmesi bir süre konuşulur.

Saha araştırmaları Necattin Demirtaş’ın seçilmeye daha yakın olduğunu gösteriyordu ancak, Tok’un, AK Parti seçmeninden bile oy alamama nedeni sorgulanacaktır.

Sonuç itibariyle her seçimde, AK Parti’ye Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde oy getirmiş Samsun’dan 31 Mart’ta  Büyükşehir ‘için yüzde 47,3, İkadım’da yüzde 44,6, Atakum’dan  47.4 oranında oy çıkarılmasını, Cumhurbaşkanı, teşkilat mensuplarından mı sorar, yoksa milletvekillerinden mi?

Bunu da zaman gösterecek.