bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bu Gidişat İyi Değil!
Yazarlar // 26 Temmuz 2014 Cumartesi 00:00

Hüseyin KURT

Irak'ın Musul kentinde Osmanlı Valisi Mustafa Paşa tarafından 1057 hicri yılında inşa edilen Hz. Şit peygamber Camii, IŞİD terör örgütü tarafından havaya uçuruldu.

 

Daha önce de, Musul, Telafer ve Kerkük'te türbeleri ve Şii camilerini dinamitle patlatmış, Musul'da Hz. Yunus'un türbesi olarak bilinen tarihi mekânı aynı yöntemi kullanarak havaya uçurmuştu.

Müslüman camilerinin bombalanmasını yakın tarihte Amerikalıların Irak’ı işgali sırasında endişe ile izlemiştik.

Camilerin yakılıp yıkılması için ülke dışına çıkmaya gerek yok. Son günlerde İstanbul’da kundaklanan camilerin olduğunu biliyoruz.

Esenyurt’ta yaklaşık bir ay önce kundaklanan ve önemli kısmı yanan “Allah-u Ekber Camii”nden sonra bu sefer de “Esenyurt Muhammediyye” camii yakıldı.

Yakılan camilerin hocalarına “siz taşa tapıyorsunuz, siz halifelere hakaret ediyorsunuz, sizi yok edeceğiz” denilerek tehditler savruluyor.

Bu gidişat karşısında itidalli olmak, tahriklere kapılmamak ve şiddete başvurmamak gerekiyor.

ÇELİŞKİLER İÇİNDE BİR BAYRAMA DAHA GİRİYORUZ.

Suriye’de, Irak’ta “Allah-u Ekber” nidaları ile kafası kesilen, öldürülen Müslümanlar, son nefeslerini “Kelime-i şahadet” getirerek veriyor.

Müslüman, Müslümanın camisini yıkıyor, Müslüman, Müslüman kardeşini öldürüyor.

Bu nasıl bir çelişkidir!

Bize öğretilen İslam inancı kesinlikle bu değil!

Bu zihniyet başka bir güce, başka bir zihniyete hizmet eder ki, bu asla İslam olamaz.

Unutmayalım ki; son dönemde Filistin’de Müslümanların öldürülmesinin temel nedenlerinden birisi de zamanlamısı itibariyle IŞİD terör örgütünün Suriye ve Iraktaki katliamlardan cesaret almasıdır.

IŞİD’e dur diyemeyenler İsrail’e nasıl dur diyecekler. Bu kaotik ortam Türkiye, İsrail ve Irak üçgenindeki rolleri yeniden belirleyecek.

"Ebu Turab el-Mukaddesi" adlı terörist Twitter hesabından “İnsanlar taşlara dokunmak için Mekke'ye gidiyorlar, Allah için değil. Allah'a yemin olsun eğer Suudi Arabistan'ı fethedersek Allah'tan başkasına ibadet edildiği için Kâbe'yi yıkacağız." diye tweetler atıyor.

Kardeşin kardeşe eziyet ettiği bir ortamda zulme karşı çıkmayanlar yarın mutlaka bir zulüm ile karşılaşırlar. Unutmayın ki bu dünya sınav dünyası.

İçinde geçtiğimiz bu süreçte, zalimin karşında susmayıp haykıran, eğilmeyen herkes eli öpülesidir.

DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM.

Bayram geliyor! Bugün Arefe,

Arefe, dinimizin kıymet verdiği günlerden birisidir.

Peygamberimiz(SAV) buyuruyor ki: “Arefe gününe hürmet ediniz! Çünkü Allahü tealänın kıymet verdiği bir gündür Arefe gecesi ibadet edenler Cehennem’den azad olur. Arefe günü ibadet edenlerin iki senelik günahları affolur. Biri geçmiş senenin, diğeri gelecek senenin günahıdır. Arefe günü bin ihlas okuyanın bütün günahları affolur ve her duası kabul olur.”

Bu arefe gününde namazlarımızda, dualarımızda Gazze’de yaşanan mezalime son verilmesine ve Filistin Halkına Yüce Rabbimin zafer kazandırması için dualarımızı eksik etmeyelim.

Allah(cc); Bizleri vatansız, gönüllerimizi imansız, minarelerimizi ezansız bırakmasın,

Kahraman ordumuz ve emniyet güçlerimizi, denizde, havada, karada daima muzaffer eylesin. Bizleri din, vatan, millet ve bayrak sevgisinden ayırmasın, ay yıldızlı al bayrağı indirmek isteyenlere fırsat vermesin,

Birlik ve beraberliğimiz bozmak isteyenlere, bizleri son yurdumuz Anadolu’dan muhacir etmek isteyenlere fırsat vermesin.

Bu duygularla Ramazan Bayramınızı tebrik eder, nice bayramlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde kavuşmanızı temenni ederim.

Allah’a emanet olun…