bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bir Maltaya Sap Olamadık!
Yazarlar // 12 Ocak 2019 Cumartesi 22:51

İsmail BAŞARAN

Atatürk büstlerini kır parçala, saldır, resimlerini okullardan devlet dairelerinden kaldırmaya başla, paranın üzerinden Atatürk resmini kaldırmaya başla yerine Erdoğan resimlerini bas, bunlar yetmedi Atatürk’ü beyinlerden silmeye.

Şimdi de Star TV’de yayınlanan Kaçma Birader filminde yer alan karakol sahnesindeki Anıtkabir ve Atatürk replikleri makaslandı. Genç karakterin “Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır, Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor” sözleri hakaret ve küfür olmamasına karşın sansürlendi.

Evet, sonunda bu da yapıldı.

Sizdeki Atatürk korkusu ne bir türkü anlamıyorum. Korkunun ecele faydası yoktur derler ve çok da doğru bir sözdür. Sansürün uygulanmakta olduğu Türkiye’den kaçan kurtuluyor gibi.

Kaçanlar da Malta’ya gidiyor, oradan da sek sek oynayarak başka ülkelere atlıyor. Tarih okuyanlar bilirler bir zamanlar sürgün yeriydi Malta. Şimdi ise sığınma noktası oldu. Yetmiş yaşına yaklaşmakta olmama rağmen, bir Malta’ya sap olamayanlar da kaçamıyorlar. Sürgün dönemi gelir mi, gelmez sanırım.

Türkiye’de yeteri kadar cezaevi var. İktidarda bulunan milletvekilleri ve bakanlar fabrika açmayla övüneceklerine cezaevi açmakla övünüyorlar da ondandır herhalde.

 

TÜRKİYE BÜYÜYEMİYOR

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "2019'da değişen ve gelişen ihracat portföyümüze uygun olacak şekilde ihracatçılarımıza 3 milyar 104 milyon liralık destek vereceğiz" dedi.

Bakan Pekcan’ın bu açıklaması ne anlama geliyor peki?

Demek ki Türkiye’nin üretip ihraç edemediğini artık iktidardakiler de görmeye başladı. Bunun gerçek açıklaması da Dünya Bankasından geldi.

Dünya Bankası yayınladığı Türkiye raporunda 2019 yılı büyümesinin yüzde 1,6 ile son 10 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşeceği beklentisine yer verdi. Dünya Bankası, özel sektör yurt içi talebinin 2019'da keskin bir şekilde düşeceğini ve bunun kamu tüketimi ile dış talep tarafından telafi edilmeye çalışılacağını öngördüklerini vurguladı.

Anladınız mı şimdi para babalarının neden Türkiye’yi terk edip yabancı ülke vatandaşı olduklarını?

Vatandaş seçimlerle uğraşırken, üretimin arttığı, Türkiye’nin uçtuğunu anlatan TV kanallarına ve havuz medyasının yazdıklarına inanmayı sürdürürken, seçimler ve adaylarla uğraştırılırken dibe vurmuşuz da haberimiz olmamış

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. (Konfüçyüs)