bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yusuf Ziya Yılmaz'la Yola Devam
Yazarlar // 3 Aralık 2013 Salı 00:00

Ragıp GÖKER

AK Parti Samsun’da Yusuf Ziya Yılmaz ile yola devam etme kararı aldı.

Bu karar Yusuf Ziya Yılmaz’a da, AK Partiye de hayırlı olsun.

Seçimin şu andaki en güçlü favorisi olduğu için kararın Samsun için de hayırlı olmasını dilemek en doğru yaklaşım olacaktır.

Büyükşehir için AK Partinin kimi aday göstereceği Samsun’un en merak ettiği konuydu.

Herkes soruyordu, “Kim aday olacak” diye.

Ki; Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile kıyasıya bir yarışa girmişti Yusuf Bey.

Şimdi Yusuf Ziya Yılmaz aday oluyor ama Osman Genç’in bu yarışa renk ve heyecan getirdiğini söylemek isterim.

Osman Genç, bu kampanya süresince Samsun için farklı bir ufuk çizmiş, Samsun için büyük düşündüğü vurgusunu yapmıştır.

Bu nedenle de Samsun’da sürekli “Osman Genç mi, Yusuf Ziya Yılmaz mı?” sorusu sorulmaya başlanmıştı.

Bu soruya önceki gece saat 23 sıralarında cevap bulundu.

AK Parti, Yusuf Ziya Yılmaz’ı Ankara’ya çağırınca Büyükşehir adayının Yusuf Ziya Yılmaz olacağı anlaşıldı.

AK Parti ayrıca, açıklama sırasında gösterilmek üzere Büyükşehir Belediyesinden Yusuf Ziya Yılmazlı Samsun filmi hazırlamasını istedi.

Dün akşam saatlerinde Ankara’ya gitmek üzere yıla çıkan Yusuf Ziya Yılmaz, yanında Belediyenin Basın Müdürlüğü tarafından hazırlanan o filmi de götürdü.

1999’da Samsun’un efsane başkanlarından Muzaffer Önder’i yenerek Samsun’a Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz, daha sonra 2004 ve 2009 yıllarındaki seçimlerden de zaferle çıkmasını bilmişti.

İki dönem Ak Partiden Başkan seçilen Yılmaz üçü Ak Partiden olmak üzere dördüncü defa bu göreve talip oluyor.

Yusuf Ziya Yılmaz’ın favori olarak gireceği 30 Mart 2014 yerel seçimleri nasıl sonuçlanacak, şimdiden kesin sonucu söylemek mümkün değil.

MHP, Yılmaz’ın karşısına Doktor Ferhat Günaydın’ı çıkaracak.

CHP’nin adayı ise daha henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen eski DSP Milletvekili Tarık Cengiz olacak gibi görünüyor.

Bunun olması gerektiğini belirten iki yazım yayınlandı köşemde, 10 Ekim’de  yayınlanan ilkyazım, “CHP ve Tarık Cengiz” başlığını taşıyordu. Bu yazıda Tarık Cengiz’in, “Davet gelirse, göreve hazırım” dediğini yazmıştım.

Ama o davet bir türlü yapılmıyordu. İhsan Kalkavan’ın, Tarık Cengiz’in aday yapılmasına itiraz ettiği haberleri gelmeye başlamıştı bize. Bunun üzerine 1 Kasım’da bir daha “CHP, Tarık Cengiz’i neden istemez?” diye soran bir başka yazım yayınlandı bu sütunlarda. Tarık Cengiz, aday olması için İl Başkanı Mehmet Atalay’ın  bile “Gel” demesinin yeterli olacağını yazmıştım.

Cengiz ile İl Başkanı Mehmet Atalay da konuşmuş olabilir ama davet bizzat Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından yapılmış.

Tarık Cengiz, üst düzey yönetici olduğu Metro’nun Patronu Galip Öztürk ile bu daveti konuşmak üzere dün İstanbul’a gidecekti. Kesin kararını da bu görüşmenin sonrasında verecek olan Tarık Cengiz’in CHP’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor şimdi.

Yusuf Ziya Yılmaz’ı bu yarışta en zorlayacak ismin de Tarık Cengiz olduğu ileri sürülüyor.

Milletvekili olduğu dönemlerde Samsun’un köylerinde yaptığı çalışmalarla dikkati çeken Tarık Cengiz, Yusuf Ziya Yılmaz’ı bu seçim de yener mi bilemem ama CHP’nin oylarını arttıracağını söyleyebilirim.