bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yat Limanı ve Atakum'u Bekleyen Tehlike
Yazarlar // 22 Kasım 2022 Salı 22:11

Ragıp GÖKER

Yat limanı doldurularak, 500 metre açıkta başka bir mendirekle yeni liman alanı açılacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükşehir meclisinde bu konudaki eleştirilere  ''Sanki oraları tahrip edecekmişiz gibi bir anlayış, sadece Samsun'da var'' demiş.

Yat limanıyla ilgili ilk eleştirel yaklaşım, Samsun Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Eski İMO Şube Başkanı Cevat Öncü'den gelmişti,

Öncü, ''Yat limanı doldurulup, daha açıkta bir liman oluşturulursa, Dereköy Balıkçı barınağının mendireği uzatıldığında ne olduysa o olacak'' demişti.

Cevat Öncü, bir inşaat mühendisi

Konun ehli biri yani.

Ve fakat.

Cevat Öncü bu iddiasını sadece kendi fikri olarak da söylemiyor.

Öncü, bu iddiasını, ODTÜ'lü bilim insanlarının bölgede yaptıkları incelemenin sonucunda ortaya çıkan verilerin bir tespiti olarak ileri sürüyor aslında.

ODTÜ’li bilim insanları, bir süre önce Samsun'a gelerek, Atakum'da ''Marina'' olarak bilinen Yat limanında incelemeler yapmıştı.

Türlü simülasyonlarla, marinanın doldurulması ve 500 metre daha açıkta yaptırılacak yeni bir mendireğin sebep olacağı durumu incelemişti.

Simülasyon sonucu olarak, böyle bir uygulamaya gidilirse, marinadan Samsun'a doğru kıyı şeridinin büyük bölümünde, 2040 yılına kadar içeriye doğru 60 metreye kadar kıyı oyumlarının meydana gelebileceği ve sahilin tahrip edileceği öngörülüyor.

Bilim insanları varsayımlarla konuşmaz biliyorsunuz.

Bir sonuç açıklarlarsa, bunu sadece verilerin ışığında yaparlar.

Deneyle yani.

Bilim deneye dayanır zaten.

Bütün bunlar ortadayken, belediye başkanlarının meslek odaları mensupları için ''Bunlarda her şeye karşı'' gibi bir tutum takınmaları ne kadar doğru bilemedim.

Başkan Mustafa Demir, Yalı kafe ile ilgili eleştirilere de mecliste tepkisini açıklarken de dili mi sürçtü bilmem ama ''Şecaat arz ederken, merd i kıpti sirketin söyler'' denildiği gibi, ''Yalı kafeyi yapmasak Atakum Belediyesi alacaktı, şimdi elinizden kaçırdınız diye hayıflanıyorsunuz'' şeklinde de bir söz sarf etmiş.

Pardon.!

Atakum belediyesi kimin.

Atakum, misak ı milli sınırların dışında bir yer de biz bilmiyoruz.

Kimden ne kaçırılıyor anlayamadım.

Başkan Demir, Yat limanıyla ilgili eleştiriler için eleştirmek bir yana aslında bu proje için ödüllendirilmesi gerektiğini söylemiş ya.

Yat limanı için ödüllendirilir mi bilmem ama AK Parti, Yalı kafe yaklaşımı için kendisini ödüllendirir belki.

Kim bilir...!