bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yasa Yapan Yasaya Uymazsa
Yazarlar // 14 Ocak 2017 Cumartesi 23:18

Ragıp GÖKER

Yeni Anayasa görüşmeleri sırasında TBMM’de yaşananlardan CHP’yi sorumlu tutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasanın kendisi için yapılmadığını söylüyor ama teklifin O’nun isteği ve ısrarıyla hazırlandığını biliyoruz.
Mecliste olup bitenden haberi olmayanlar için hatırlatmakta fayda var.
Adına ‘’Cumhurbaşkanlığı Sistemi’’ denilen ‘Başkanlık Sistemini’ de içeren Yeni Anayasa ile ilgili yasa değişikliğine dair teklif, komisyondan geçtikten sonra hafta başından itibaren TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı.
Fırtına koptu tabii.
Tekme - tokatlı kavgaya da dönüşen tartışmalar yaşanıyor Mecliste.
Her Türk vatandaşı gibi, haber bültenlerinde görmeye tahammül edemediğimiz o görüntülere son verilmesini isterim.
O kavga görüntüleri, demokrasiyi anlayamadığımız gibi bir gerçeği yüzümüze şamar gibi çarptı aslında.
Öncelikle yasaların halk için çıkarıldığını anlamalı ve halkın da, kendisi için çıkarılan yasaları bilme hakkı olduğunu kabul etmeliyiz.
Meclisteki kavga da, iktidar partisine mensup milletvekillerinin bu gerçeği görmezden gelip, anayasa gibi halkın yaşamını doğrudan etkileyeceği düşünülen en temel yasayı,  halktan saklama gayreti nedeniyle çıktığı anlaşılıyor.
Devlet, mecliste çıkarılan kanunları halkın doğrudan izleyerek öğrenmesi için 1994 yılında Meclis TV’yi kurmuş ama bugüne kadar her kanun tasarısının görüşülmesi sırasındaki konuşmaları naklen yayınlayan Meclis TV, üzerinde nelerin konuşulduğunu en çok bilmek istediğimiz anayasa taslağı hakkındaki oturumları halktan gizledi.
CHP’li vekilin periscope üzerinden yaptığı yayınların Halk Tv’den verilmesi nedeniyle, yayın yasağının iki temel nedenden konulduğunu anladık.
Teklife dair muhalif görüşlerin duyulmasını istemediğini düşündüğümüz AK Parti, halkın anayasa değişikliğiyle ilgili bilgisinin, meydanlarda kendi söyledikleriyle sınırlı kalmasını istiyor olabilir.
Bence en kuvvetli neden bu olmalı.
Yayın yasağının ikinci nedeni de, iç tüzük kurallarına göre, gurup kararı bile alınamayan anayasa gibi oylamaların ‘gizli oyla’ yapılacağına dair kesin hükme rağmen, AK Partililerin ısrarla oylarını göstererek kullanmak istemeleridir.
AK Parti bunun olacağını sanırım biliyordu.
Meclisteki tekme -tokatlı kavga kadar buna da fena halde canım sıkıldı.
Toplum düzeni kanunlarla sağlanır.
Kanun yapanlar, kanunlara uymazsa vay halimize.
Ki;
Uyulmadığını gördük.
Bir ülkede kanunlara uyulmazsa, o ülkedeki kurulu düzene devlet denilmez.
Oyunu atarken partili arkadaşlarının telefonlarındaki objektife poz veren milletvekili sözüm ona FETÖ’cü olmadığını ispatlamaya çalışıyormuş.
Darbenin ertesinde 100 bin dolayında FETÖ’cüyü anında bulan devlet, sanırsın iktidar partisi içindeki FETÖ’cü milletvekilini anayasa oylaması sırasındaki oy atma şekline göre bulacak.
En azından milletvekillerimiz biraz olsun zekasını kullansalar.