bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yakakent'te Neler Oluyor?
Yazarlar // 22 Kasım 2021 Pazartesi 10:43

İsmail BAŞARAN

Aslında sorunun Yakakent ile alakası yok da işin ucunun nereye kadar gittiği merak ediliyor. Haberler hiç de iç açıcı değil. Gidenlerin 63 kişi oldukları söyleniyor da ilçede kimin gittiğini kimse bilmiyor. Hatta kimlerin yakınları olduğu da henüz bulunabilmiş değil. Peki, nasıl oldu da belediyeden alınan listeyle pasaport almış bu kişiler? İşte bu sorunun yanıtını kimse veremiyor. Belediye Başkanı ve kendisine yakın olanlar seslerini çıkarmıyorlar.
Hadi AK Partili meclis üyeleri seslerini çıkarmıyor, başkan ve yardımcısı kulaklarının üzerine yatmış durumdalar, peki muhalefet partileri neden seslerini çıkarmıyor. CHP İlçe Başkanlığı, İYİ Parti İlçe Başkanlığı’ndan bir açıklama da yapılmıyor. CHP’ye yakın olanlarla görüştüm de yurt dışında olan ilçe başkanının gelince açıklama yapacağını söylediler. İlçe Başkanı adına açıklama yapacak kimse yok mu? İYİ Parti ilçe başkanı konuyla ilgili bir açıklama yapabilir herhalde.
Sadece iddialar var ve giden 63 kişinin Yakakent nüfusuna kayıtlı olmadıkları söyleniyor. Tamam da liste açıklanmadan insanlar gidenlerin kimler olduğunu nereden biliyorlar sorusu halkın arasında söyleniyor.
Bunun adının insan kaçakçılığı olduğu da ifade ediliyor, kaçıranlar kimler? Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit acaba neden açıklama yapamıyorlar? İlçenin Kaymakamı açıklama yapmaktan çekiniyor mu; neden sesini çıkarmıyor? O liste neden açıklanmıyor? Belediye Başkanı yurt dışına kimleri gönderdiğini bilmiyor mu? Kim olduklarını bilmediği insanları neden yurt dışına gönderdi? Folklor takımı değil, belediyede çalışmıyorlar ve iş gezisi değil, nedir? İşte orasını zaman gösterecek. Pasaport kime verildiyse Belediye bunların isimlerini açıklamadığı sürece zan altında kalacaktır. Hüseyin Kıyma bu isimleri acilen açıklamalıdır. Açıklanması istenmiyorsa da istifa etmelidir. Ancak o zaman söylentilerin altından kalkabilir. Giden ve dönmeyen 63 kişi hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı mı? Samsun Valiliği bu konuyu araştırıyor mu? Yoksa söylentiler doğru mu? İlçedeki söylentilere bakılırsa gönderilenlerin tamamı adı açıklanmayan bir terör örgütüne bağlı insanlarmış! Söylenenler böyle.
Eğer gerçekler açıklanmazsa bu söylentilerin gerçek kabul edilmesi kaçınılmazdır. İçişleri Bakanlığı ve hatta AK Parti Genel Başkanlığı’nın devreye girip işi soruşturması şart olmuştur. Aksi durumda ortaya atılacak çamurun altından kurumlar kalkamaz.

KİMSE BİLMİYOR?

Yakakent'te yaşayanlar herhangi bir yakınlarının Belediye tarafından yurtdışına herhangi bir görevle gönderilmediği yolunda birlik olmuş durumdalar. O zaman kim bu gönderilenler?
Yakakent ve Samsun polisi bu konuda bir açıklama yapıyor mu, ayyuka çıkmış bir konuda gizli soruşturma yapılması da abestir. Hem kırsaldaki mahallelerde hem de ilçe merkezinde şimdi gidenlerin kim olduğu araştırılıyor. Kısacası Yakakent’te insan avı yapılıyor.
Bir konu da Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili. Meclis’teki parti temsilcileri de böle bir karar alının alınmadığı konusunda sessizler. Neden sessiz kalıyorlar acaba, baskı mı, korku mu var?

GÜNÜN SÖZÜ
Eğer elinizde sadece çekiç varsa, her problem size bir çivi gibi görünür. (Abraham Maslow)