bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tarık Cengiz De Hayırlı Olsun.
Yazarlar // 4 Aralık 2013 Çarşamba 00:00

Ragıp GÖKER

Dünya Gazetesi ve İş Bankası tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İş'le buluşmalar' toplantısındaydım,bu nedenle telefonumu sesize almıştım, çağrı gelıp gelip gelmediğini kontrol etmek için baktığımda iki cevapsız çağrı geldiğini gördüm. ikisi de aynı kişiden gelmiş. Arayan Tarık Cengiz'miş.

"Bu ateşi sen yaktın, ben büyüyeteceğim" diye yanıt verdi telefon çağrıma.

"Hayırlı olsun ve Allah utandırmasın" dedim bende.

Çünkü Pazar günü aramıştım kendisini. Aday olacağı yönünde haber vardı Hedef HALK'ta. Bunu sordum kendisine kararını verip vermediğini öğrenmek istemiştim.

"Sağolsunlar aradılar, ama benim de sorımlu olduğum kişiler var, onlardan helallik istemeliyim. Kararımı kesinleştirince seni arayacağım" dedi bana.

Önce Haluk Hoca yani, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç aramış kendisini, adaylık konusunda niyeti olup olmadığını sormuş.

Daha sonra da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arayarak, "Samsun Büyükşehir adayımız olur musun?" diye sorarak bir davet yapmış.

Dünkü yazımda da belirmiştim, Tarık Cengiz adını ilk kez ben dillendirmiştim.

Tarık Beyin "Bu ateşi sen yaktın" demesi de ondan.

Kılıçdaroğlu'unun "Gel" teklifi üzerine uzun süredir üst düzey yönetici olarak çalıştığı gurubun patronu Galip Öztürk'le görüşüp onun onay ve desteğini almış Tarık Bey.

CHP' nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayının Tarık Cengiz olacağı kesinleşti.

Şimdi üç büyük partinin de Büyükşehir Belediye Başkan adayı var.

Biliyorsunuz ilk açıklayan MHP oldu. Dr. Ferhat Günaydın'ın MHP'nin adayı olacağı önceki hafta kesinleşmişti.

Dün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  AK parti Gurubunda Samsun adayının yine ve yeniden Yusuf Ziya Yılmaz olduğunu açıkladı.

Aslına bakacak olursanız CHP adayının da Tarık Cengiz olacağı bir süredir aşağı yukarı belliydi. Süreç, Cengiz'in adaylığına karşı çıkan İhsan Kalkavan'ın ikna edilmesi çalışmaları nedeniyle uzamıştı.

Tarık Cengiz'e CHP'den bir yetkilinin "Gel" demesi aday olması için yeterli olacaktı.

İlle de Genel Başkan arasın diye bir beklentisi yoktu aslında Tarık Cengiz'in, İl Başkanı Mehmet Atalay'ın daveti bile yetecekti bunun olması için.

Kılçdaroğlu'nun aramış ve davet etmiş olması Tarık Cengiz'in beklediği birşey değildi. ama belli ki çok memnun olmuş. Kılıçdaroğlu'nun daveti 'Pastanın üstüne çilek' gibi

Büyükşehir adayları belli oldu.

Samsun'a hayırlı olsun.

Darısı 17 ilçeye aday olacak siyasetçilerin başına diyelim.