bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sıra Altına Geldi
Yazarlar // 18 Mart 2021 Perşembe 10:14

İsmail BAŞARAN

İktidar altın satıcılarına yani kuyumculara gözünü dikti. Alınan kararla artuk kuyumcular ellerindeki altının bir bölümünü Devlet’e verecekler. Neden, çünkü Devletin kasası tamtakır duruma geldi. Neden bu hale geldi devletin kasası? Vatandaşa yardım yok, aşıya verecek para yok. Vatandaştan alınan vergiler Yap İxşlet Devret modeliyle hayatımıza giren soygunları ve bunları yapan soygunclara gidiyor paralar. Paralar  makam araçlarına, sarayların giderlerine, uçaklara ve danışmanlara harcanıyor.

Özellikle de danuşmanlaratakılıyorum. Ben üst düzey bir yönetici olsan danışman almam yanıma. Yanıma ne kadar danışman alırsam başında bulunduğum iş konusunda o kadar bilgisiz olduğumu ortaya koyar da ondan. Danışmana danışacağım, sonra da “Ben yaptım” diyeceğim. Bu doğrudan halkı kandırmaktır. Eğer bir konuda bilginiz yoksa o konuda bilgi açıklamapyacaksınız.

Neden Kuyumcular? Çünkü para pul olmuş durumda, doları olan yurt dışına kaçırmış yatırımlarda kullanmıyor geriye sadece altın kalıyor. En fazla para eden de altın olduğuna göre haliyle altınlara göz dikilecek?

Hazinenin bu kadar batık durumda olduğu bir dönem daha yaşamadım son elli yılda.  19 yıldır İktidarda olan AK Parti vatandaştan yastık altındaki altınlarını istedi. Vatandaş vergi verdi vergiler har vurulup harman savruldu, İktidar depremde yaaları sarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İban numarası vermesiyle on lira bağışlar topladı. Ancak o bağışlar nerelere harcandı, açıklanmadı. Deprem bölgelerine ne kadar verildi belli değil.Vatandaşın vergileri pandemi sırasında da esnafa yardım olarak dağıtılamadı, dağıtılan toplanan paraların bir bölümü oldu sadece. Gerisi nerede, açıklanmadı, açıklanamıyor, açıklanamayacak da. Çünkü açıklansa hangi yandaşa gittiği ortaya çıkacak.

Elli yılı aşkın süredir çalışıyorum ve vergimi de veriyorum. Vergilerimin nereye harcandığını bilmek en doğal hakkım. Vergimi veriyorum da yapılan otoyollardan köprülerden tünellerden ücretsiz geçemiyorum, neden? İktidarın bu konuda açıklama yapmasını istiyorum bir yurttaş olarak.

Badem köprüleri ve otoyolları müteahhitler yapacak Karayollarına ihtiyaç neden duyuluyor. Benim paramı müteahhitlere aktadar İktidar sonra ortaya çıkıp “Yol yaptık” diye tafra satıyor. Yolu iktidar yapmıyor, müteahhitler yapıyor. İktidar ve kurumlar sadece benden alınan vergileri hangi müteahhite vereceğini düşünüp uyguluyor. Millet olarak uyutulmuşuz meğer. Çünkü iktidardaki bazı kişiler “Türkiye’yi şirket yönetir gibi yöneteceğiz” dediğinde başımıza bunların geleceğini anlamamışız.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bugün bir mucize olsun ve dürüstlük kazansın...