bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Lojistik Köyü
Yazarlar // 10 Şubat 2013 Pazar 15:03

Ragıp GÖKER

Dr. Rüştü Bozkurt

Bu ismi İş dünyası yakından tanır.

Bir Anadolu çocuğudur Rüştü Hoca. Bu bakımdan Anadolu sevdalısıdır.

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından Şişe Cam’ın 25 yıl boyunca Genel Sekreterliğini yapmış. Bunun yanı sıra kadim dostu Rahmetli Nezih Demirkent’ in Türkiye’ye armağanı olan DÜNYA Gazetesinde kurulduğu 1981 yılından bu yana yazarlık eder.

Ben de 1992 - 2011 yılları arasında bu gazetede çalışma şansını yakalamış kişilerden biri olarak Rüştü Hoca’yı yakından tanıma şansına da erişmiştim.

Ben 2010 yılı sonunda gazeteden ayrılırken Hoca Anadolu’da 700 konferansa katılmıştı. Ki: Hoca Şişe Cam’dan emekli olalı birkaç yıl henüz olmuştu. Şişe Cam’da görev yaptığı yıllarda da konferanslara katılırdı ama emekli olduktan sonra Anadolu yollarına vurmuştu kendisini.

Hoca yalnızda değil üstelik. Demirkent’ in onlara yüklediği Anadoluculuk misyonunu Osman Saffet Arolat’ la birlikte üstlenmiş durumdalar.

Osman Abi, üstelik 7-8 yılı aşkın süredir geçirdiği felç nedeniyle yürümekte bile zorlanıyor olmasına rağmen, davet edildiği her organizasyona katılıyor.

Bunu üstelik keyifle yapıyor.

Rüştü Hoca da çok sağlıklı sayılmaz, kalbi teklemişti bi arlar, Büyük sayılabilecek bir operasyonda geçirmiş olmasına rağmen bu mazeretin arkasına katiyen sığınmaz.

Denemesi bedava. Arayın bugün kendilerini davet edeceğinizi söyleyin bir etkinliğe, teklifinizi geri çevirmezler. Mutlaka davetinize katılacaklardır.

Rüştü Hoca kulakları çınlasın, Merzifon’da bir etkinliğe götürüyordum kendisini, Yaklaşık 10 yıl önceydi. Yolda sıra sıra kamyonları görünce ‘’Türkiye, lojistiğini bu yolla yapmaya devam ederse, bizi iyi günler beklemiyor demektir’’ diye söylemişti.

O tarihlerde henüz Lojistik Köy projeleri bilinmiyor ve konuşulmuyordu.

Lojistik, ekonomiyi çok iyi bilen bir uzman için ne kadar önemlidir. O zaman kavramıştım bunu.

Samsun Lojistik Köy projesi gündeme geldiğinde Hoca’nın o sözünü hatırladım hemen.

Çok tartışıldı biliyorsunuz.

Samsun Lojistik Köy’ünün kurulacağı yer uzun süre Samsun gündemini meşgul etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Toybelen’de bir arsayı satın aldı. Geniş bir alandı. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, bir gün o arsanın olduğu yere götürmüştü bizi. O alana Lojistik Köy kurma arzusunu o gün söylemişti.

İşte bu çok tartışıldı.

Çok sayıda kişi bu fikre karşı çıktı. Toybelen’e kurulsun istenmiyordu Lojistik Köy.

Bu nedenle bir toplantı organizasyonu gerçekleştirmiştik DÜNYA Gazetesi olarak. Konuşmacı olarak da Atilla Yıldıztekin’i getirmiştik.

Atilla Yıldıztekin, Yusuf Ziya Yılmaz’ın da izlediği o konferansta Toybelen için ‘’Olmaz’’ demişti.

Gerekçelerini de ‘’Demiryolu ve limana uzak’’ diye söylemişti.

Samsun’un doğu tarafını yani hava alanına yakın yerleri tarif etmişti.

Önceki gün Vali Hüseyin Aksoy’la röportaj yaptım. Kendisiyle konuşurken Lojistik Köy’ün kurulacağı alanın kesinleştiğini öğrendim. Spekülasyon oluşmasın istiyor Sayın Vali, ‘’Yazılmasın ‘’ kaydı ile söylediği için, alan bilgisi bende saklı duracak bir süre.

Ama şunu söyleyebilirim. Valilik ve diğer ilgili kurumlar, Atilla Yıldıztekin’in uyarılarını dikkate almışlar anca bunu söyleyebilirim. Doğu tarafımızda kurulacak yani Samsun Lojistik Köyü, AB’den proje için hibe kredi bile bulunmuş.

Büyükşehir Belediyesinin ısrarına dayanarak, bu amaçla güney tarafımızdan arsa alanlar büyük zarar uğramış durumdadırlar.

Sanıyorum, ‘’Hata’’ yapılıyor feryatları da buna dayalıdır

Neyse bize düşen karar için ‘’ Hayırlı olsun ‘’ demektir.