bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Heyecanını Yitirmiş
Yazarlar // 21 Mart 2018 Çarşamba 22:02

Ragıp GÖKER

Daha önce ertelenen 364 oda ve borsada seçimler birkaç ay içersinde tamamlanacak.

Salih Zeki Murzizoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu Samsun Ticaret ve Sanayi Odasında meslek komitelerinden temsilcilerin seçileceği takvim 3 Nisan’da başlarken, Sinan Çakır’ın başkanı olduğu Samsun Ticaret Borsasında ise takvim 1 Nisan’da başlayacak.

Gerek Murzioğlu ve gerekse Çakır, görev süreleri boyunca en çok eleştirilen iki yönetici olmalarına rağmen, tekrar aday oldukları bu son seçime rakipsiz girmeye hazırlanıyorlar.

Sürecin başlangıcında AK Parti tarafından Salih Zeki Murzioğlu’na rakip çıkarılacağına dair şehirde söylenti yayılmaya başlamıştı ama Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın, bazı işadamlarıyla birlikte Sinan Çakır ve Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etmesi, bir anda suların durulmasına neden oldu.

Her sabah, gerek Türkcell Dergilik ve gerekse Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün ‘Anadolu’nun Sesi’ uygulamalarından takip ettiğim yerel gazetelerin sayfalarında, oda ve borsa seçimlerinin, illerde yarattığı heyecanı izliyorum.

Bir tek Samsun’da heyecan yok.

Heyecan olmayınca her iki başkanın karşısına aday çıkma şansı da zor haliyle.

Zira oda ve borsalardaki seçim, kazanılması en zor seçimdir.

Meslek komitelerinden çıkarak meclis üyesi olma şansını yakalayamayan biri, oda ve borsaların yönetimine de talip olamaz.

Bir kurumu yönetmeye talip olanların, seçime girerken proje geliştirmesi de gereklidir.

Gerek Salih Zeki Murzioğlu ve gerekse Sinan Çakır’ın zaten projesi yok da, proje hazırlayıp karşılarına çıkacak rakip de yok.

Şu sıralar sıklıkla ‘’niye böyle?’’ diye kendime soruyorum.
Bulabildiğim tek cevap şudur:
Şehri yönetenler ve ekonomisine yön verenler, kendilerine sorun çıkaracak birilerinin oda ve borsalarda yönetime gelmesini istemiyor.

‘’Siyaset kurumu bu işe el atsın’’ diyebilirsiniz.

Haklısınız.

‘’Siyaset’’ denildiğinde akla ilk gelen isim Bakan oluyor belki ama bizatihi Bakan, ’Abi’ formülüyle, Samsun siyasetinde sorun çıkmasını önlemek amacıyla o koltuğa getirildiği için O’nun bu topa girmesi de beklenemez.

Gaziantep, geçen yıl 6 milyar dolar olarak gerçekleşen ihracat rakamını 7 milyar dolara çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

Oda ve borsalara aday olanlar, zaten hareketli bir şehir olan Eskişehir’de heyecana tavan yaptırmışken Samsun sessiz ve sakin kaderine razı olmuş bir görüntü sergiliyor.