bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sağlık Bakanlığı Sınıfta Kaldı
Yazarlar // 6 Mayıs 2021 Perşembe 11:32

İsmail BAŞARAN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli  erken seçim ile Anayasa konusunu eline almış diline dolamış konuşuyor da konuşuyor. Ancak unuttuğu bir gerçek var: Bir kişi çok konuşuyorsa hiçbirşey söylemiyor demektir. Aynen MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin yaptığı gibi.

Sayın Bahçeli'nin söylemlerinin kendi partisi içinde nasıl bir etki yaptığı ve hangi ölçüde destek gördüğünü bilemem de bildiğim bir konu var AK Parti'de büyük çoğunlukla destek görüyor söylenilenler.

Çünkü Bahçeli erken seçim istemiyor, seçimin zamanında yapılmasından yana olduğunu her fırsatta konuşuyor, du durum AK Parti'nin de işine geliyor elbet. Çünkü iktidarın, bu pandemi sırasında yani vatandaşın zorluk çektiği dönemde seçime gitmesi, elindeki tabancayla kendisini topuğundan yaralayan yeni yetmenin yapabileceği iştir. İktidar da bunu elbette  yapmaz. Peki iktidar ne yapacak?

Oyalayacak, yeni yeni gündemler yaratacak ve vatandaşı üretimin azlığından, ekonominin bozukluğundan, alım gücünün azalmasından uzaklaştırmak amacındalar.

Nedeni basit.  Ülkede para kalmadığı için olsa gerek aşıları bile getiremiyoruz, böylece vatandaşı da büyük ölçüde aşılayamıyoruz. Nedeni basit, paramız olmadığı içindir aşı getiremiyoruz. Yok efendim aşı almışız da gelecekmiş de Sağlık Bakanı Sayın Koca ikide bir aynı sözleri söyleyip duruyor. CEK Cak demeyi bıraksın Sayın Koca da aşı getirsin vatandaşın aşılanma işimi bitirsin.

Şimdi bir de yerli aşı tutturdu Sağlık Bakanı, iki yıldır neden yapmadınız da şimdi konuşmaya başladınız sorusuna cevap veremiyorlar. Veremezler çünkü ne para var ne aşı var, böyle olunca da Sadece Sağlık Bakanlığı değil elbette sınıfta kalan, iktidar da zayıflarla dolu bir karneyi elinde tutuyor.

Soru şu: Aşılama ne zaman bitecek, kapanmalar ne zaman kalkacak, gelen turistler denizlerimizden çıkmıyor da bizler neden tatile gidemiyoruz, yabancılar sağlıklarına düşkün değiller mi, yoksa dolar bazında mı ücret ödüyorlar da döviz sağlığımızın önüne mi geçiyor, garip ölkenin garip yöneticileri de olur elbette.

KAPANMAYI BAŞARAMADIK
Hükümet bir karar aldı, adını da tam kapanma koydu. Alınan karar salgını önleyebilmek için doğru da tam kapanabildik mi, hayır. Nasıl bir tam kapanma, zincir marketler açık mahalle bakkalları kapalı. AVM’ler açık pantolon alabilirsin ancak mahalledeki küçük esnaf terzi kapalı olduğundan pantolonun dikişten yırtılırsa yaptıramazsın. İkinci pantolonu giy diyeceksiniz de vatandaşta ikinci pantolon mu kaldı.

İktidar yine zenginin yanında olduğunu gösterdi. Mahalle bakkalı yasak AVM ve Zincir marketler serbest, o ne ala memleket. Halk arasında bir cümle vardır. “Kartarı eritsen olur mu şeker” ile başlar ve “para parayı çeker” ile biter.

İktidarda bulunan AK Parti ve MHP bir gerçeği unutmamalıdır. Bu iktidara oy verenlerin böyük bölümü gariban değildir, gariban bir yere kadar kandırıldı artık kanmıyorlar, iktidarın yanında olanlar işleri tıkırında gidenler yanı bu pandemi döneminde bile kazananlardır. Ancak sandık gelince acaba ne olacak, bunu şimdiden kestirmek  de zordur.

GÜNÜN SÖZÜ

Bilge olan kendisine sorar, kaçık olan başkalarına... (Henry Ornold)