bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Niçin Öldüklerini Anlatabilmek
Yazarlar // 25 Kasım 2013 Pazartesi 00:00

Ragıp GÖKER

 

"Muallime hanımlar ve muallime efendiler,

Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir.
Fakat bu iki ordudan hangisi daha değerlidir, hangisi bir diğerinden üstündür? Şüphesiz böyle bir tercih yapılamaz. Bu iki ordunun ikisi de hayatidir.

Yalnız siz irfan ordusu mensupları, sizlere mensup olduğunuz ordunun değer ve yüceliğini anlatmak için şunu söyleyeyim ki sizler ölen ve öldüren birinci orduya, niçin öldüğünü öğreten bir orduya mensupsunuz”

Mustafa Kemal Atatürk

 

Dün Öğretmenler günüydü.

Kutlu olsun.

Başta yetişmemde bana emeği geçen kendi öğretmenlerim olmak üzere bütün öğretmenlerin ellerinden öperim.

Önceki gün,TED Koleji’nin Samsun’daki Genel Koordinatörü Berrin Aydın aradı, öğretmenler günü nedeniyle gece düzenlemişler, eşimi ve beni o gecede görmek istediğini söyledi.

Berin Aydın da bir öğretmen, “Gel” diyorsa, o bizim için bir ödevdir.

İyi ki o daveti kabul etmişim, iyi ki orada vardım.

Berin Aydın, Fevzi’nin Yeri Balık Lokantasına topladığı öğretmen arkadaşları için muhteşem bir gece düzenlemiş. Öncelikle kendisini kutlamak isterim.

Berrin Aydın, geceyi başlatırken yukarıda bir kısmını aktardığım Atatürk’ün Kütahya Lisesinde öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmanın tam metnini okudu.

Özellikle, öğretmenlerin, ölen ve öldüren birinci orduya yani askerlerimize niçin öldüklerini öğreten irfan ordusuna mensup olduklarını anlatan o bölümü okuyunca salondaki birçok kişinin gözyaşlarının yanaklarından aşağıya doğru süzüldüğünü gördüm.

Büyük Atatürk’ün bilime ve bilim öğretenlere verdiği önemi ve değeri en iyi bu sözler anlatır sanırım.

Bir insana vatanı için neden ölmesi gerektiğini siz anlatabilir misiniz?

İşte bunu sevgili öğretmenlerimiz yapabiliyor.

Yapabildikleri için biz Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız yurttaşları olarak bu bayrağın altında yaşayabiliyoruz hala.

Onlara çok şey borçluyuz.

Borcumuzu ödeyebilir miyiz bilemiyorum. Bu güne kadar ödeyemedik, bundan sonra da ödenebileceğine dair umudumu tüketiyorum.

Yaklaşık 4 bin dershane kurulmuş bu ülkede, yüz bin dolayında kişi çalışıyor bu dershanelerde ki yaklaşık 90 bini öğretmen bu çalışanların.

Partisinin son gurup toplantısında, dershanelerin kapatılacağını ve bununla ilgili yasal düzenlemenin başlatıldığını bir kere daha söyledi Başbakan.

Bu açıklamadan sonra ben dershanelerde çalışan birçok öğretmenin süreci endişe ile izlediklerini biliyorum.

MHP’nin Atakum Belediye Başkanı Aday Adayı Erkan Avcı da, öğretmenler günü nedeniyle Atakum’da bir gurup öğretmenle birlikte kahvaltı yaptı. Avcı, öğretmenlerin sihirli eli değmeden, hiçbir milletin varlığını sürdüremeyeceğini söyledi.

Bu söz üzerine “Başka yorum yapmamak gerekir” diye düşünüyorum.