bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Neden Hep Samsun?
Yazarlar // 5 Şubat 2022 Cumartesi 15:04

İsmail BAŞARAN

Samsun, Kurtuluş Savaşının Başlangıç noktası… Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 tarihinde Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Bandırma Vapuruyla Samsun’a ayak bastıktan sonraki tarihi olaylar neleri gösterdi bize? O tarihten sonra Samsun garip olaylarla geldi Türkiye Gündemine. Bunun nedenini bilen varsa açıklasın. Soruyorum çünkü ben işin içinden çıkamıyorum…

19 Ocak 2007 tarihinde, İstanbul'un Osmanbey semtinde Agos gazetesi binası önünde Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink'i öldüren bir kişi 20 Ocak 2007 tarihinde, olaydan 36 saat sonra Samsun Otogarı'nda Trabzon'a gitmek üzereyken jandarmalar tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ogün Samast sonra yargılandı, daha sonra başına neler geldi bilmiyorum.

Bir ikinci olay Ahmet Türk ile ilgili. Muş'un Bulanık ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin ölümüyle ilgili davanın Samsun'daki duruşmasını izleyen Ahmet Türk, adliye çıkışında yumruklu saldırıya uğradı. Bu olaydan sonra iki polis müdürü görevden alındı. Ahmet Türk’ün burnu kırıldı yaralandı. Bunlar geçmişte oldu.

Bir olay da günümüzde gerçekleşti. Atatürk anıtına saldırı düzenlendi ve hemen meczup denildi. Meczup falan diyerek işin içinden kimse çıkmaya kalkmasın, bu doğrudan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan Cumhuriyet Düşmanı bir harekettir. Cumhuriyete düşman olanlar neden hep Samsun’u üs seçiyorlar? 19 Mayıs gününü unutamıyorlar mı? Padişahlığın yok olmasını içlerine sindiremiyorlar mı? Samsun ve Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı demek ki çok canlarını yakmış. Anıta yapılan saldırı ve saldırgan yakalanmış. Bakalım ne olacak, yargılanacak mı ve yargı neye karar verecek?

Polis hemen mobese kameralarından yola çıkmış ve suçluları yakalamış. Bu Samsun Polisi’nin başarısıdır. Ancak İstanbul’daki olayda Ekrem İmamoğlu konusunda görüntüleri sızdıranlar bir türlü bulunamamış, o zaman Samsun Emniyet Müdürü’nü hemen İstanbul'a göndermeli ve oradaki olayı aydınlatması istenmelidir. Yine Samsun’a dönelim. Samsun halkı olay nedeniyle bir araya geldi, tepkiler çoğaldı ve Anıt sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından koruma altına alındı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Atatürk Anıtı'na yapılan çirkin saldırıyı gerçekleştirenler nerede yargılanacaklar ve ceza alacaklar mı? Güvenlik güçleri bu olayın altında hangi güçlerin olduğunu araştırıp ortaya çıkarmalıdır. Bu olay bir iki kişinin kendi başlarına planladıkları bir olay olamaz, Atatürk düşmanları ve Cumhuriyet Düşmanlarının organize bir olayı gibi geliyor bana.

Samsun’daki siyasiler, Samsun’u yönetenler artık bu ilin insanları ucuz siyasi manevraları yemiyor, Mobese kameralarının sürekli  gözden geçirilmesini ve sürekli çalışır vaziyette tutulmasını istiyorlar, son olay sistemin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Yani neymiş, sistem, suçluların belirlenip yakalanması için kurulmuş.

GÜNÜN SÖZÜ
İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez. (Harriet Tubman)