bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Murzioğlu'na, Bakan Tepkisi Şık Olmadı
Yazarlar // 16 Aralık 2018 Pazar 14:41

Ragıp GÖKER

’Ülkemizde sanayinin gelişimine destek olmak üzere uygulamaya alınan Endüstri Bölgeleri kavramı güzel ve gerekli bir gelişmedir. Ancak bu alan Endüstri Bölgesi olarak ilan edilirse sınırlı sayıda kişinin kullanımında kalacak, mevcut talepleri karşılayamayacaktır. Samsun’un ihtiyaçları, sanayisinin niteliği ve yatırımcılarımızın talepleri ile Endüstri Bölgelerinin amacı örtüşmemektedir. Endüstri Bölgesinin yerine Sanayi Bölgesi oluşturulmalıdır’’

Bu sözler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Cuma günü Samsun’da yapılan, Karadeniz Bölgesindeki 18 ilden, 56 OSB yöneticisinin davetli olduğu Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) zirvesinin açılışında konuşan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’na ait.

‘’Ne var bunda, Murzioğlu’ndan küçük bir eleştiri ’’ diyeceksiniz.

Ki bu küçük eleştiri, Endüstri Bölgeleri uygulamada iş dünyasının doğru bulmadıklarını düzeltebilecek en yetkili kişi olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank’a söylendi.

Ama kıyamet koptu.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan doğrudan Murzioğlu’nu hedef alarak ‘’Bence Endüstri Bölgeleri Mevzuatı’nı tam okursa oradaki yapının ne kadar esnek, ne kadar sanayi dostu olduğunu kendisi de görecektir’’ dedi.

Murzioğlu’nun bu tepkiyi hak edip etmediğini bir tarafa bırakıyorum ki o konuya daha sonra değineceğim.

Ve fakat.

Lafı hiç eğip bükmeye gerek yok arkadaş.

Şık olmadı.

Murzoğlu, Endüstri Bölgelerine yatırım yapan sanayicilere mülkiyet hakkı tanınmıyor olmasını başından beri doğru bulmadığını söylüyor ve uygulamayı eleştiriyor ki, birçok sanayicinin de böyle düşündüğü de biliniyor.

Endüstri Bölgeleri yerine sanayi alanları oluşturulmasını istiyor.

Samsun’un en çok ihtiyaç duyacağı da yeni sanayi bölgeleridir.

Bakan’ın, ‘Vay sen misin bunu söyleyen’ gibisinden bir yaklaşımla, Samsun’da 9 bin dolayında üyesi bulunan bir odanın temsilcisini, çoğu arkadaşı olan OSBÜK ve OSB yöneticileriyle, çalışanlarının ve hatta basının huzurunda azarlar gibi konuşmasına şaşırdım doğrusu.

Zaman değişti.

’Muaşeret’’ derdi eskiler.

Tavır ve davranışlarımızda değişiyor zamanla.

O salonda olup biteni izlerken, ülkemin sıkıyönetim altında inim-inim inlediği yıllarda Lunapark’ın olduğu alana orduevi kurmak isteyen askerlerin bu isteğine karşın, Samsunlu gazetecileri toplayarak ‘’Orduevinizi gidin kışlanızda yapın, şehrimizde neler yapacağımızın kararını da bize bırakın’’ deme cesaretini gösteren Mehmet Çebi’yi hatırladım.

Ki,

Mehmet Çebi de, sıkıyönetimli yıllarda, Murzioğlu’nun şimdi oturduğu o koltukta oturuyordu.

TSO Başkanıydı yani.

İki başkanın arasındaki fark şuydu sadece.

Çebi, Samsun iş dünyasına yani kendisini seçenlerin gücüne inanıyordu.

Murzioğlu ise kendisini seçtirenlerin daha güçlü olduğunu düşünmüştü.