bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Korona Savaşçılarını Unutmayanlar
Yazarlar // 4 Nisan 2020 Cumartesi 15:27

Ragıp GÖKER

Korona’nın, insanlığın başına bela olan büyük bir felaket olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

Çok hızlı yayılıyor.

Bulaşacağı insanlarda makam, mevki ve inanç farkı gözetmiyor.

Kral, kraliçe, prens, prenses, bakan, başbakan ya da milletvekili, işçi köylü memur ayrımı yapmıyor.

Herkese bulaşıyor.

İnsanlık bu virüsü yenebilmek için olağanüstü bir çaba harcıyor.

Savaşın en ön saflarında da sağlık personeli var

Doktorundan, hemşiresine ve hastabakıcısına kadar bütün sağlık personeli, kendi hayatlarını riske ederek bu  büyük görevi yapıyorlar.

Büyük fedakarlık.

Bu büyük fedakarlığa karşı, evlerimizin balkon ve pençelerinden onlara alkış tuttuk ama her ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyiz hiç birinin.

Risk altında her biri.

Prof, Dr. Cemil Taşçıoğlu, bu büyük fedakarlığı hayatıyla ödeyen doktorlardan biri olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran doktorlarımızdan biri oldu.

Başkaları da var elbette, kendisi de bir hekim olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın  basın toplantısında, meslektaşlarının bu büyük fedakarlığını anlatırken kelimelerin boğazında düğümlendiğini gördük.

Konuşurken gözyaşlarını zor tutuyordu Bakan Bey.

Dedim ya, ne yaparsak, yapalım haklarını ödeyemeyiz hiç birinin.

Ve fakat.

Duracak da değiliz elbette.

Görevlerini rahat ve güven içinde yapabilmeleri için ilk önce bu kahramanların  yardımına koşacağız.

Sayıları az olsa da, koşanlar da var bu arada.

Ülkemizin en büyük beyaz eşya üreticilerinden Koç Gurubu mesela, beyaz eşya üretimine bir süre ara vermiş.

Ventilatör olarak bilinen solunum cihazını üretmek için kolları ilk sıvayan sanayi kuruluşlarımızdan biri olmuş.

Samsun’da faaliyet gösteren Aygün cerrahi aletlerde maske üretiminden sonra solunum cihazı yapabilmek için Ar-Ge çalışmalarına başlamış.

Merzifon OSB’de faaliyet gösteren Siverline da, boş durmamış.

Davlumbaz ve ankastre üretimi yaparak Merzifon’u bu sektörün ülkemizdeki önemli merkezlerinden biri yapan Siverline, doktorlarımız için koruyucu maske üretmiş

Silverline ve Timay’da görevli mühendisler tarafından tasarlanarak,Samsun’daki Gazi Devlet Hastanesinin yanı sıra, Amasya bölgesindeki hastanelerin yoğun bakım ve acil servislerinde görev yapan doktorlara ücretsiz olarak dağıtılan koruyucu maskeler, bir pamuk aracılığı ile alkol ve benzeri ürünlerle steril edilebildiği için uzun süreli kullanıma uygun olmasıyla dikkati çekiyor.

Siverlin’i Merzifon ODB’de kurulduğu 1994 yılından bu yana bilir ve takip ederim.

Dünya Gazetesinde çalıştığım yıllarda firmanın ürettiği davlumbaz ve ankastre üretimine dair çok sayıda haber yaptığımı hatırlarım.

İlk yıllarda sadece aspiratör üreten firma, daha sonra davlumbaz üretimiyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Şimdilerde ankastre çeşitlerinin yanı sıra, buzdolabı da üreten firmanın ortaklarından Hüseyin Alış, Silverline’ın sosyal sorumluluk bilincine sahip firma olarak temel prensiplerini, önce insan anlayışı olarak tanımlıyor.

Alış, firmalarının bu anlayışla insana hizmet eden doktorlarımıza ve diğer sağlık personelimize kolay kullanımlı olmasının yanı sıra steril edilmesi de çok kolay olan maskeleri dağıtmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Yaşadığımız süreçte korona virüsüyle mücadele eden doktorlarımız ve diğer sağlık personelimiz, hastalarla direk temas halindedir. O kahramanları korumamız gerekiyor, her vatandaş gibi kendimizi buna mecbur hissediyoruz. Gurubumuz bünyesindeki kardeş kuruluşumuz olan Timay’daki Ar-Ge görevlileriyle birlikte tasarlanan koruyucu maskelerin üretimini kısa süre içersinde gerçekleştirdik ve doktorlarımızın kullanımına ücretsiz olarak dağıttık. Sağlığımızı emanet ettiğimiz sağlık personeline ne yapsak Hakkı’larını ödeyemeyeceğimizi de biliyoruz”dedi.

Yaşadığımız bu kötü günlerin atlatılması için kim elini taşın altına koyarsa, biz de onlara minnettar kalacağız elbette.

Bu bakımdan Siverline ve Timay çalışanlarını da kutlamak isterim.